Mustafa Hayrullahoğlu ve Talip Öztürk anıldı

Mustafa Hayrullahoğlu ve Talip Öztürk Türkiye Komünist Hareketi üyeleri tarafından mmezarları başında anıldı.

Mustafa Hayrullahoğlu ve Talip Öztürk anıldı

16 Kasım 1982 tarihinde gözaltında katledilen Türkiye Komünist Partisi Merkez Komitesi üyesi ve İstanbul İl Sekreteri Mustafa Hayrullahoğlu ile 16 Kasım 1979 tarihinde öğretmenlik yaptığı okulun çıkışında faşistler tarafından katledilen Türkiye Öğretmenler Sendikası Kurucusu ve TÖB-DER Başkanı, TKP üyesi Talip Öztürk mezarları başında anıldı.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) tarafından düzenlenen Mustafa Hayrullahoğlu anmasında konuşan TKH Merkez Komitesi üyesi Kemal Parlak şunları ifade etti:

“Deniz yoldaş 1982’de 12 Eylül darbecileri tarafından 14 Kasım tarihinde gözaltında alınıp iki günlük işkence sonrasında yaşamını yitirdi. İşimiz zor sevgili yoldaşlar. 1920’den yola çıktığımız günden bugüne kadar komünistler ve devrimciler çok zorlukla karşılaştılar. 1920’den bugüne kadar başka bir şeyi daha gösteriyor. Komünistlerin inadı, mücadelesi, direnci her zaman devam etti, devam edecek. O inat bizi geleceğe taşıyacak.

“Sevgili yoldaşlar, içinden geçtiğimiz süreç Türkiye Komünist Partisi’ne ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Deniz yoldaş TKP’yi, yoldaşlarını, örgütünü korumak için canını verdi. Parti ismini söylemedi polislere, işkencecilere. Onların o mücadelesi ile parti bugünlere geldi. Bugün tarihsel olarak TKP’nin yeniden inşası, Deniz yoldaşların bize bıraktığı mirasın yeniden ete kemiğe bürünmesi görevi ile karşı karşıyayız. Türkiye Komünist Hareketi çıktığımız günden beri Türkiye Komünist Partisi için yola devam ettiğimizi söyledik.

“Yoldaşlar Türkiye ilginç bir dönemden geçiyor, zor bir dönemden geçiyoruz. Elbette ki her dönemin zorlukları vardır. Deniz yoldaşların hayatını verdiği dönem de çok zor bir dönemdi. İllegal, büyük baskıların olduğu bir dönemdi. İçinden geçtiğimiz süreçte de, Türkiye’de aynı benzer koşullar yaşanıyor. Bugün Türkiye’de gerici bir güruh, başka bir gerici güruha karşı darbe girişiminde bulunuyor ve iktidardaki gerici güruh bu süreci başka bir darbeye çeviriyor.

“Sevgili yoldaşlar, Türkiye’de eksik olan sosyalistlerin, solun kendisidir. Bu anlamıyla Türkiye Komünist Partisi’ne ihtiyaç vardır. Türkiye sosyalist hareketi, Türkiye solu işçi sınıfını örgütlemeden, Türkiye sosyalist solu sınıfın içierisinde büyümeden kendi yoluna devam edemez.

“Biz bugün Türkiye Komünist Partisi’nin inşası, Türkiye Komünist Partisi’nin yeniden yaşama dönmesi için mücadele ediyoruz. Sevgili yoldaşlar TKP mirasını savunduğunu söyleyen çeşitli örgütler var. Biz komünistlerin birliğinden yanayız.”

Mustafa Hayrullahoğlu anmasından sonra Talip Öztürk de mezarı başında anıldı.

img_1464 img_1466 img_1470