Mustafa Akış: Erdoğan'ın yeni başdanışmanını hatırlayalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanlığına atanan eski AKP Konya milletvekili Mustafa Akış'ın geçmişte yaptıkları bu göreve atanma nedenini ortaya koyuyor.

Mustafa Akış: Erdoğan'ın yeni başdanışmanını hatırlayalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanlığına eski AKP Konya milletvekili Mustafa Akış atandı.

AKP’den 24’üncü dönem Konya Milletvekiliği yapan avukat Mustafa Akış, Mursi atkılı pozları ve gazeteci Ruşen Çakır ile atışmalarından 4 bakanın Yüce Divan’a gönderilmemesi kararındaki açıklamalarına kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “ideal nesli”ne tipik bir örneği oluşturuyor.

Bakanları aklayan komisyonun üyesiydi

1981 doğumlu Akış, TBMM Soruşturma Komisyonu’nun 4 eski bakanla ilgili aklama kararı veren AKP’li üyeleri arasında yer alıyordu. Akış’ın da aralarında bulunduğu AKP’li milletcekilleri, Komisyon olarak yazdıkları gerekçede “17 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararı verilmesi, paralel yapının hükümeti devirmeye çalışması, soruşturma kapsamında elde edilen delillerin hukuka aykırı olduğu” iddiasında bulundular.

AKP’li Mustafa Akış ise siyasi konjonktüre göre karar verdiklerini söyledi. Akış tutanaklara geçen açıklamasında, “Rıza Sarraf’ın 1 Temmuz 2013’e kadar altın ihracı için yaptığı işlemlerle, bu tarihten sonra da yaptığı ilaç ve gıda ihracı için yapılan işlemlerde hukuka aykırı herhangi bir yön bulunmamaktadır. Bir kişinin en önemli gelir kaynağının İran ile yapılan ticarete dayalı olmasının gelirin suçtan elde edildiği iddiasına haklılık kazandırmayacağı açıktır. Meclis soruşturma komisyonlarının vereceği kararlar aynı zamanda da siyasal kararlardır ve bu kararlar ülkenin siyasi konjonktürünü de yakından ilgilendirir. 17-25 Aralık soruşturması masum bir yolsuzluk soruşturması ve bir şeffaflaşma gayreti midir yoksa siyaseti dizayn etme, algı yaratma, psikolojik bir harekât ve devamında milli iradeye ve onun seçtiği hükümetine bir darbe teşebbüsü müdür? Bu soruya verilecek cevap eğer ikincisiyse neticesinin ortaya çıkma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır.” dedi.

Tribünlerde terör estirildiği dönemde Mursi atkısıyla poz veriyordu

Haziran Direnişi sonrasında statlarda “hükümet istifa” ve direniş sloganları atılmasından korkan hükümet “futbola siyaset karışmasın” propagandası yapıp tribünlerde terör estirirken, Konyaspor-Fenerbahçe maçında, başta AKP Milletvekili Mustafa Akış olmak üzere protokoldekiler Mursi atkıları taktı.

O maçta, gol atan futbolcu Emre Belözoğlu da attığı golden sonra Mursi’ye destek için “rabia” işareti yaptı.

fbfbf_0

Gazetesi Ruşen Çakır: Siz sahiden milletvekili misiniz

Mustafa Akış, gazeteci Ruşen Çakır’ın Twitter üzerinden AKP ve Gülen cemaati arasındaki kavga ile o dönemdeki MİT tartışmalarına ilişkin yaptığı yoruma “Senin kedi canını… Nasıl hoşuna gidiyo fitne di mi ?” diye cevap vermesiyle de gündeme geldi.

Ruşen Çakır, Mustafa Akış ile karşılıklı mesajlarında, Akış’a “siz sahiden milletvekili misiniz?” diye sorarken ilk kez milletvekilini engelleyeceğini de yazdı.

BZsUD8sCIAASRlE