"Müslümanlar Radikal dincilere camilerde ve toplumda yer vermemeli"

Cumhuriyetçiler Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Alain Juppe halka hitap etti.

Cumhuriyetçiler Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı ve 1995 -1997 yılları arasında başbakanlık görevinde bulunmuş olan 71 yaşındaki Bordeaux Belediye Başkanı Alain Juppe, dün akşam halka hitap etti. Juppe, Strasbourg Kongre Salonu’nda ‘Fransa için Alain Juppe’ sloganı altında bin 800’e yakın vatandaşa birlik mesajları verdi.

“Fransa’nın yeniden birlik ve beraberliğe ihtiyacı var”

“Artan işsizlik, küçülen ekonomi ve ülkede yaşanan terör olayları Fransa’yı geri bıraktı” diyen Juppe, Fransa’nın yeniden birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu hatırlattı. Fransa’nın simgesi olan özgürlük, eşitlik, kardeşlik ve laiklik prensiplerini vurgulayan Juppe, “Fransa tekrar Avrupa’da söz sahibi olmalı ve lider ülke konumunda yerini almalı” dedi. İktidarda olan Sosyalist Cumhurbaşkanı François Hollande’yi fazla eleştirmeden Fransa’nın Avrupa ve Dünya’da tekrar lider ülke olarak yerini alması gerektiğini yineledi.

“Müslümanlar dinlerine sahip çıkmalı”

“Avrupa’nın kuruluş felsefesi Fransa’dır. Fransa’nın hak ettiği yere gelmesi için hepimiz birlik olmalıyız. İslam dini Fransa’nın ikinci büyük dini; camilerde vaaz Fransızca verilmeli. Fransa’da yaşayan Müslümanlar dinlerine sahip çıkmalı. Radikal dincilere camilerde ve toplumda yer vermemeli” diye konuştu.

Cumhuriyetçiler Partisi’nin Türk kökenli üyeleri Alsas Meclis Üyesi Davut Sağlamer, Paris İl Genel Meclis Üyesi Metin Yavuz ve Mutzig Belediye Meclis Üyesi Ömer Demir, “Bizler Cumhurbaşkanı adayı Alain Juppe’yi destekliyoruz. Üç Türk kökenli olarak aynı zamanda seçimlerde destek komite üyesiyiz. Bugün Strasbourg Başkonsolosluğu’nda Başkonsolos Özgür Çınar’ın katılımıyla Fransa’da yaşayan Türk toplumu ve sivil toplum örgütlerinin seçimlere ilgi göstermesi için basın toplantısı yaptık. Türk toplumunun geleceği için Fransa siyasetinde var olmalıyız. Bunun için herkes sandığa gitmeli. Demokratik hakkını kullanmalı” diye mesajlarını ilettiler.

Cumhuriyetçiler Partisi adayının en yakın rakibi 61 yaşındaki eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy. Diğer adaylar arasında ise Başbakan François Fillion (62), eski parti başkanı Jean- François Cope (52), eski Tarım Bakanı Bruno Le Maire (47), milletvekilleri Herve Mariton ve Jean-Frederic Poisson bulunuyor.