Murat Karayılan'dan Cerablus açıklaması

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, TSK'nın Cerablus'a düzenlediği operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu.

Murat Karayılan'dan Cerablus açıklaması

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, TSK’nın Cerablus’a düzenlediği operasyonla ilgili açıklamasında, Türkiye’nin Cerablus’ta IŞİD’le anlaştığını öne sürerek, “DAİŞ hiçbir yeri 1 günde terketmez” dedi.

ANF‘de yer alan habere göre Karayılan, IŞİD’in şimdiye kadar hiçbir yeri 1 günde terketmediğine dikkat çekerek, tehlikeli bir anlaşmanın yürürlükte olduğunu iddia etti.

Karayılan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Gerçekte ortada bir operasyon veya askeri harekat sözkonusu değildir. Açıkça görülen şey, AKP devletinin DAİŞ’le bir anlaşma yapmış olduğudur. Bu güçlerin Cerablus’a girmesi 13 saati değil, 2 saati bulmuştur.

Çünkü DAİŞ orayı bir anlaşma ile teslim etmiştir. Eğer DAİŞ Minbic’te direndiği gibi Cerablus’ta da direnmiş olsaydı, onlar 2 ayda bile bu şehre giremezlerdi.”

‘ABD hata yaptı’

Karayılan, Türkiye’nin Cerablus’a girmesinin IŞİD’in ömrünü uzatacağını ve bu durumun örgütün uluslararası kanallarının açık tutma imkanı yarattığını da savundu.

PKK yöneticisi, ABD’nin Cerablus operasyonuna destek vermesini de “ciddi bir hata” olarak niteledi.

Barzani’nin Ankara ziyareti

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani’nin Ankara ziyaretine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Karayılan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Tam da Cerablus operasyonunun başladığı gün hem Joe Biden’in, hem de Mesut Barzani’nin Türkiye’ye gitmiş olması tesadüf mü, planlı mı bilemiyoruz. Türkiye devlet yetkilileri tesadüf olduğunu söyledi ama belli ki kendileri böyle ayarlamış. Tesadüf bile olsa, bir Kürt siyasetçisi için o çerçeve içinde görülmek doğru değildir.”