Murat Karayılan: Eğer onlar belediyeye el koyarsa...

PKK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan, belediye başkanları meselesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Murat Karayılan: Eğer onlar belediyeye el koyarsa...

PKK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan, AKP’nin belediye yasası hazırlıklarına ilişkin “Eğer onlar belediyelere el koyarsa, yerine kimi belediye başkanı yaparsa, onu hedefleriz. Bunu açıkça söylüyorum” dedi. Karayılan, AKP’nin Cizre’ye IŞİD’lileri getirip savaştırdığını iddia etti.

PKK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan’ın Stêrk TV’ye verdiği röportaj ANF‘de yayınlandı. Karayılan, HDP’li belediye başkanlarının görevden alınması için hazırlanan düzenlemeye ve devam eden çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Röportajdan bir bölüm şöyle:

“Cizre’ye IŞİD’lileri getirdiler”

Şimdi, PÖH ve JÖH şehirlerdeki savaşlarda yetersiz olunca, Daiş, El Nusra ve Ehrar El Şam’ın şehir savaşlarında yetkin olduğunu düşünmüş olacaklar ki, onları Cizre’ye getirme kararı aldılar. 300 savaşçıyı Cizre’ye getirdiler ve savaştırdılar. Nusaybin’de ve Sur’da da savaştırdılar. Bunları iyi biliyoruz. Ama bunları gizlediler. Örneğin bu insanların yüzleri kapalı ama telsizlerde Türkçe ya da Kürtçe değil Arapça muhabere yapıyorlardı. Yani bu tür uygulamalar oldu ve denilebilir ki AKP, Daiş’i Kürdistan şehirlerinde savaştırdı.

“Halkımız seyretti”

Değil ki eksiklik yok; bizim açımızdan da eksiklikler vardır. Biz şimdi kendi içimizde de üzerinde durmamız gereken görevlerin neler olduğunu tartışıyoruz. Eksiklik, toplumsal kurum ve örgütler açısından da vardır. Örneğin, Sur’da da aynı Gever’deki gibi oldu; halkımız Sur’un yıkılışını seyretti. Eğer büyük kitleler sahip çıksaydı, Sur bu kadar tahrip olmayabilirdi.

“Erdoğan yeni dönemin Saddam’ı

Türk devleti Kürt düşmanlığı yapıyor. Erdoğan, yeni dönemin Saddam’ıdır. Her yerde Kürtlere karşıdır. Rojava’da da, Güney’de de, Doğu’da da, Kuzey’de de. Bunun için kimse doğru yoldan şaşmamalıdır. Özellikle de AKP içinde yer alanlar. Onları da uyarmak istiyorum. Bundan sonra AKP’nin içinde yer almak, Kürdistan üzerindeki katliam ve soykırıma katılmaktır. Kendine ‘Kürdüm’ diyen herkesin AKP’den çıkması gerekmektedir. Kimse AKP’de kalmamalı. Kürdistan’da AKP’de kalmak suçtur. Çünkü AKP bu şehirleri yıktı, köyleri yıktı; Kürdistan’da katliam yürüttü. Her gün her gün halkımıza savaş ilan ediyor. ‘Bu topraklardanım’ diyen hiç kimse, ister Kürt olsun, ister Arap olsun, isterse de farklı bir kültürden olsun,  AKP’de kalmamalıdır.

“Eğer onlar belediyeye el koyarsa…”

Şimdi AKP savaşı genişletiyor; var olan köprülerin hepsini uçuruyor. Eğer onlar belediyelere el koyarsa, yerine kimi belediye başkanı yaparsa, onu hedefleriz. Bunu açıkça söylüyorum. Yani onlar artık savaşı genişletmek istiyorlar ve bunu bize dayatıyorlar. Tabii ki biz de gereken cevabı veririz. Kürt halkının mevzilerini koruyabiliriz.