Murat Karayılan: Bundan sonra bu kişiler affedilmeyecek

KCK Yürütme Konseyi üyesi Murat Karayılan, DBP'li belediyelere kayyım olarak atanan kişilere ilişkin tehdit açıklamasında bulundu.

Murat Karayılan: Bundan sonra bu kişiler affedilmeyecek

KCK Yürütme Konseyi üyesi Murat Karayılan, DBP’li belediyelere kayyım olarak atanan kişilere ilişkin, “Bundan sonra bu kişiler affedilmeyecek” tehdidinde bulundu.

Kurdsat News televizyonuna konuşan Karayılan, DBP’li belediyelere atanan kayyımlar için “Artık bundan sonra gerilla bu kişileri affetmeyecek. Halkımız bunu bilmelidir” dedi.

Karayılan’ın ANF’de yer alan açıklamalarının ilgili kısmı şöyle:

“Şimdi belediyelere kayyum atayarak el koydular değil mi? Belediyelerde görevlendirilen kayyumların ilk görevleri belediyelerde Kürt kültürünü yaşatacak kurumları kapatmak oldu. Kürtçe ders veren okulları kapatıyorlar.”

“Eylemler devam edecek”

“AKP insanları kontra örgütlenmesi gibi kullanıyor. Gerillanın hedeflediği de kontra faaliyetleri içinde olanlardır. Bunlar siyasetçi değildir. Türk devletinin kuyrukçuluğunu yapıyorlar. Artık bundan sonra gerilla bu kişileri affetmeyecek. Halkımız bunu bilmelidir. AKP gölgesinde siyasetçi adı altındaki kontralara, faaliyet yürütenlere karşı eylemler devam edecek.”