Muhbirlik çağrısı yapan konsolosluk "geri bastı"

Hollanda’da yaşayan gurbetçilere ‘muhbirlik’ çağrısı yapan Rotterdam Başkonsolosluğu, yeni mesajında çağrıdaki amacın "hakaretlerin ne boyuta olduğunu öğrenmek" olduğunu belirtti

Muhbirlik çağrısı yapan konsolosluk

Hollanda’da yaşayan gurbetçilere yönelik ‘muhbirlik’ çağrısı yapması ile gündeme gelen Rotterdam Başkonsolosluğu’ndan aynı kişi ve kurumlara ilginç bir mesaj daha yollandı.

Konsolosluğun daha önceki yazışmada kullandığı resmi e-posta adresinden gelen e-postada daha önce yazılan mesajın “resmi olmadığı” iddia edildi. Yurttaşlara yönelik ‘Cumhurbaşkanımıza hakaret edenleri bize bildirin’ diye e-posta atan konsolosluğun yeni e-postasında ‘Mesajın iletildiği mail listesi görev bölgemizde bulunan STK’lar ile rutin konularda iletişim için kullanılan bir mecradır. Kesinlikle Başkonsolosloğumuzun resmi açıklamalarını yaptığı bir platform değildir. E-postada, mesajı kaleme alan memurumuzun, iyi niyetle ancak bir anlamda meramını aşan ifadeler kullandığı anlaşılmaktadır.’ denildi.

Rotterdam Başkonsolosluğu tarafından gönderilen mesajın tamamı ise şöyle:

Sayın Yetkili,

20.04.2016 tarihinde Başkonsolosluğumuz tarafından gönderilen e-postanın bazı sivil toplum kuruluşları tarafından yanlış anlaşıldığı/yorumlandığı anlaşılmaktadır. Mesajın iletildiği mail listesi görev bölgemizde bulunan STK’lar ile rutin konularda iletişim için kullanılan bir mecradır. Kesinlikle Başkonsolosloğumuzun resmi açıklamalarını yaptığı bir platform değildir. E-postada, mesajı kaleme alan memurumuzun, iyi niyetle ancak bir anlamda meramını aşan ifadeler kullandığı anlaşılmaktadır.

Sözkonusu e-posta, son dönemde bir kampanya şekline dönüşen, bu kapsamda Başkonsolosluğumuza da çok sayıda ulaşan, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Türk halkına ve Hollanda Türk Toplumuna yönelik aşağılayıcı, küçük düşürücü, nefret ve hakaret içeren mesajların, sivil toplum kuruluşlarımız bakımından hangi boyutta olduğunu değerlendirmek amacına matuf bir paylaşımdır. Bunun ötesinde bir anlam taşımamaktadır. Vatandaşlarımızın kimliğine, kişiliğine ve daha da ileri gitmesi durumunda can güvenliğine kastedebilecek iftira ve hakaret kampanyalarını izlemek ve bu hususları ilgili makamların dikkatine getirmek Viyana Sözleşmelerinden kaynaklanan konsüler bir sorumluluğumuzdur.

Saygıyla duyurulur.

T.C. Rotterdam Başkonsolosluğu