Muhalefetten AKP'ye 'Bunlar FETÖ'cü değil' mektubu

MHP ve CHP, Cemaat'le ilişkisi olmadığı halde FETÖ operasyonlarında tutuklanan ya da görevlerinden uzaklaştırılan isimler üzerinde çalışıyor.

Muhalefetten AKP'ye 'Bunlar FETÖ'cü değil' mektubu

MHP ve CHP, Cemaat’le ilişkisi olmadığı halde FETÖ operasyonlarında tutuklanan ya da görevlerinden uzaklaştırılan isimler üzerinde çalışıyor. MHP 300 kişilik bir liste verdi. CHP’liler de Başbakan’la görüşmede bir liste iletti.

Habertürk’ten Saliha Çolak‘ın haberine göre, TBMM’nin bombalandığı darbe girişimi sonrasında başlatılan ‘FETÖ’ operasyonları sırasında mağduriyetlerin yaşanmaması ve “kurunun yanında yaşın da yanmaması” için partiler arasında temas başladı. Bu çerçevede CHP ve MHP’de, son operasyonlarda görevden alınan, açığa alınan ya da tutuklanan isimlerle ilgili çalışma yapılıyor. Kendi tabanlarından isimlerin de FETÖ kapsamına alındığını tespit eden partiler, listeler oluşturuyor. MHP, genel merkeze yapılan mağdur başvurularını isim isim teşkilatlarına ve kendi kaynaklarına sordu, gerçekten Fethullahçı olup olmadıklarını araştırdı. Birkaç kaynaktan birden, “Ülkücüdür” ya da “FETÖ’ye ilgisi yok” bilgisi alınan kişilerle ilgili bir liste hazırlandı. Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 300 kişilik liste AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül’e ulaştırıldı. MHP’de çalışmanın devam ettiği, gerekli istihbarat çalışması yapıldıktan sonra listenin bin kişiye kadar çıkabileceği bildirildi.

Yıldırım’a verdiler

Öte yandan bazı CHP milletvekilleri önceki gün TBMM’de bir araya geldikleri Başbakan Binali Yıldırım’a görevden almalarla ilgili yaşanan mağduriyetler konusundaki şikâyetleri iletti. Bu görüşmede CHP’lilerin de görevden alınan bazı isimleri Başbakan Yıldırım’a bildirdikleri öğrenildi. Yıldırım’ın “Görevden almalar tedbir amaçlı. Yeniden değerlendirilecek. Verdiğiniz isimlere bakılacak” dediği ifade edildi.