Naci Bostancı: Muhalefetin yetmez ama evet diyeceği bir teklif sunduk

AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, dokunulmazlık dosyaları ile ilgili muhalefet partileriyle bir araya geldi.

Naci Bostancı: Muhalefetin yetmez ama evet diyeceği bir teklif sunduk

AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, dokunulmazlık dosyaları ile ilgili muhalefet partileriyle bir araya geldi. İlk olarak CHP ile görüşen Bostancı, daha sonra MHP ve HDP ile görüştü. Bostancı, muhalefet turunu tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada “Muhalefetin yetmez ama evet diyeceği bir teklif sunduk” dedi.

Naci Bostancı, saat 14.30’da CHP’yle dokunulmazlıklar hakkında görüştü. AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı ile CHP Grup Başkanvekili Levent Gök bir araya geldi. Görüşmeye Bostancı’ya AKP Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün de eşlik etti.

Levent Gök toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Önerilerini yetkili kurullarımızda görüşerek, tekrar bir araya gelmeyi kararlaştırdık. Yetkili makamlarımızın yapacağı değerlendirmelerden sonra biz de görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşacağız. En kısa zamanda görüşlerimizi paylaşacağız” dedi.

AKP ile MHP arasındaki görüşme de saat 15.00’da gerçekleşti. Vural, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Bizim önerimizin hedefi, parlametoda atılacak adımların hangi hedeflerden geçeceğidir. 506 fezleke olmak üzere, terörle ilişkili olanları öne alıp, dokunulmazlığın kaldırımasını öneriyoruz. Samimi olarak katkı sunacağız. MHP olarak kendi görüşlerimizi ifade ettik. MHP’nin de bu önerisini somutlaştıracak bir irade beyanı iletilecektir.

 

HDP ile görüştü

AKP ile HDP arasındaki görüşme de saat 15.30’da gerçekleşti. HDP tarafından görüşmeye Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder katıldı.