Muhalefetin #YerinDibineBatsın Kılıçdaroğlu: Eğer Türkiye'yi yönetecekseniz ben sizin iradenize destek vermek istiyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'daki bombalı saldırıya ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Muhalefetin #YerinDibineBatsın Kılıçdaroğlu: Eğer Türkiye'yi yönetecekseniz ben sizin iradenize destek vermek istiyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’daki bombalı saldırıya ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuştu.

“Eğer Türkiye’yi yöneteceksiniz ben sizin iradenize destek vermek istiyorum” diyen Kılıçdaroğlu “Ben sizin iradenize destek vermek istiyorum eğer Türkiye’yi yöneteceksiniz. Halkın oyu ile geldiniz saygı duyuyoruz. Tek başına yönetiyorsunuz saygı duyuyoruz ama bu ülkeyi bilgi ve birikim ile yöneteceksiniz.” ifadelerini kullandı.

“Anayasa konusunda net olsunlar”

Anayasa tartışmaları konusunda da konuşan Kılıçdaroğlu “Anayasa konusunda net olsunlar” dedi. “Elbette güzel bir anayasamız olsun, herkesin kabul edeceği bir anayasamız olsun, ancak bir ülkenin koşulları ve tarihsel birikimi var. Bunları da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Güçlü bir parlamenter sisteme ihtiyacımız var. 16 madde halinde kamuoyuyla paylaştık. Arzu ederiz ki benzer düşünceleri dile getiren iktidar partisi, Davutoğlu da açık ve net kamuoyu önünde ne istediklerini dile getirsinler.” ifadelerini kullandı.

“Beraber engel olan kişinin üstüne yürüyelim.”

Kılıçdaroğlu Ankara’daki saldırıya ilişkin de “Aylardır emniyet müdür yok. Merak ediyorum faturayı kime çıkaracaklar? Yine vatandaşa mı çıkaracaklar? Ben atayacaktım işte şu engel oldu. Kim engel oldu size? Açıkça millete açıklayın. Ben emniyet müdürü atayacaktım şu engel oldu. Beraber engel olan kişinin üstüne yürüyelim.” dedi.

Gizli servis ajanlarının Türkiye’de at koşturduğunu belirten CHP Genel Başkanı “Öyle bir noktaya geldik ki bütün ülkelerin gizli servis ajanları Türkiye’de at koşturuyor. Nasıl bir ülkedir, nasıl bu hale gedik ki. Her yerde bunları görebiliyoruz. Her bölgede nasıl, neden oluyor? Neden Türkiye’de oluyor? Almanya, Amerika Fransa, Rusya, Japonya’da olmayan bir olay neden Türkiye’de oluyor? Bütün gizli servislerinin rahat çalışabilecekleri, arzularını hayata geçirebilecekleri alan mıdır Türkiye? Böyle bir yönetim boşluğunu Türkiye kabul edemez, etmemelidir.” ifadelerini kullandı.