Mücadeleyi Liverpool taraftarı kazandı

Liverpool yönetimi, bilet fiyatlarına yaptığı zammı taraftar tepkisi nedeniyle geri çekti.

Mücadeleyi Liverpool taraftarı kazandı

Liverpool’un gelecek sezon için en pahalı biletinin fiyatını 59 sterlinden 77 sterline çıkarması, taraftarın büyük tepkisiyle karşılanmıştı. On binden fazla taraftar, Sunderland ile oynanan maçın 77. dakikasında, zammı protesto etmek için Anfield Road’un 132 yıllık tarihinde ilk kez tribünleri terk etmişti.

Tepkinin çığ gibi büyümesi üzerine Liverpool yönetimi geri adım atmak zorunda kaldı. Kulübün sahipleri John Henry, Tom Werner ve Mike Gordon, 2 yıl boyunca bilet fiyatlarını dondurduklarını açıkladı. Bu durumda en pahalı bilet yine 59 Sterlin’den satılacak.

Taraftara açık bir mektupla seslenen Henry, Werner ve Gordon ”Bugüne kadar kulüpten bir peni bile almadık. Aksine kadroyu geliştirmek, stadı yenilemek için büyük miktarda para harcadık. Taraftarın açgözlü olduğumuzu düşünmesi bizi çok üzdü. Hatalı olduğumuzu kabul ediyoruz. Bu kulübün en önemli unsuru olan taraftarımızı üzmek istememiştik. Çünkü kulüp ile taraftar arasındaki kutsal bağı korumaya her şeyden fazla önem veriyoruz.” ifadelerini kullandı.