Mücadele eden kazandı: AKP'den 'proje okullar'da geri adım

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "proje okul" dayatmasına karşı öğrenci ve velilerin yoğun tepkisi getirdi.

Mücadele eden kazandı: AKP'den 'proje okullar'da geri adım

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “proje okul” dayatmasına karşı öğrenci ve velilerin yoğun tepkisi sonuç getirdi. Bakanlığın ‘proje’sinden geri adım atmasıyla, bin 187 öğretmen okulunda kalarak görevine devam edecek

BirGün’den Serbay Mansuroğlu‘nun haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı, “proje okul” olarak belirlediği 155 okulda 8 yılını tamamlayan öğretmenlerin zorla tayin edilmesinde geri adım attı. Günlerdir öğrencilerin ve velilerin protestosuna neden olan zorla tayin için Milli Eğitim Bakanlığı uygulamayı rafa kaldırma kararı aldı.

İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesi, Vefa Lisesi, Pertevniyal Lisesi, Kabataş Lisesi, Ankara Atatürk Lisesi, İzmir Bornova Anadolu Lisesi, İzmir Fen Lisesi gibi “proje okul” ilan edilen 155 gözde okulda 8 yılını dolduran 1187 öğretmenin tayini 1 Eylül’de yayımlanan yönetmelik ile gündeme gelmişti.

Bakan Yardımcısı doğruladı

CHP Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya yaptığı açıklamada, öğrenci ve velilerin haklı mücadelesi ve tepkisinin sonuç getirdiğini ifade etti. Konuyu günlerdir yakından takip ettiğini ifade eden Kaya, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile görüşerek akşam saatlerinde bilgiyi teyit ettiğini ifade etti.