MSGSÜ'de Osmanlıca hocasından öğrencilerine iftira

Bugün gözaltına alınan öğrencilerin bir kısmı dava kapsamında tanık ve sanık sıfatı taşıyor.

MSGSÜ'de Osmanlıca hocasından öğrencilerine iftira

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde (MSGSÜ) bu sabah öğrencilere karşı gerçekleştirilen “PKK-DHKP/C” operasyonunun arkasında, iki yıl önce bir kadın öğrenciye ayrımcı davrandığı için üniversite öğrencilerinin imza kampanyası sonucu okuldan uzaklaştırılan Osmanlıca hocası Yrd. Doç. Dr. Esra Keskinkılıç’ın iftirası olduğu iddia edildi.

2014 yılında derste bir kadın öğrencinin kahkaha atması üzerine “Kadın öyle kahkaha atmaz” diyen ve öğrencilerin tepkisiyle karşılaşan Esra Keskinkılıç’ın bugün olayla ilgili duruşması görülecek. Bugün gözaltına alınan öğrencilerin bir kısmı dava kapsamında tanık ve sanık sıfatı taşıyor. Emniyet’te bulunan öğrenciler de avukatları Efkan Bolaç ve Nuriye Alsancak’a “Esra Keskinkılıç’ın şikâyeti üzerine gözaltına alındıklarını” söyledi. Duruşma öncesi Keskinkılıç’ın, Terörle Mücadele Şubesi’ne şikâyette bulunarak; kendisi hakkında imza kampanyası başlatan öğrencileri “PKK ve DHKP-C’ye üye olmak, kendileriyle hareket etmeyen akademisyenleri hedef göstermekle” suçladığı öne sürüldü.

gozaltina-alinan-msgsu-ogrencilerine-eski-hocalari-mi-iftira-atti-126037-1

 

Osmanlıca hocası Esra Keskinkılıç, sabah 5.00’te öğrencilerin evlerine yapılan polis operasyonun ardından Facebook hesabından şu paylaşımı yaptı: “Şüpheniz olmasın, herkes benden ‘hak’ ettiğini alır!”

Polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 25 kişinin Vatan Emniyet’teki işlemleri devam ediyor.