Mossad Başkanı Türkiye'de kimle görüşecek

Mossad Bşakanı'nın bir dizi görüşme yapmak için Türkiye'ye geldiği iddia edildi.

Mossad Başkanı Türkiye'de kimle görüşecek

El-Gazar haber sitesinin iddasına göre, İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi programında İsrail istihbarat başkanı ile Suudi Arabistan Dışişleri Bakanının görüşmesinin planlandığını bildirdi.

Haberde yer alan bilgilere göre, İsrailli güvenlik uzmanı Yossi Melman, Mossad Başkanı Yossi Kohen’in İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesine katılan bazı ülkelerin dışişleri bakanlarıyla görüşmek üzere Türkiye’ye geldiğini iddia etti.

El-Gazal haber sitesinin haberine göre, Yossi Kohen  Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Katar Dışişleri Bakanı Muhammed b. Abdurrahman Al-i Sani ile İstanbul’daki JW Marriott otelinde ortak görüşme gerçekleştirecek.

İsrailli güvenlik uzmanı Yossi Melman’ın habere konu olan bilgilerine göre, Amerika Dışişleri Bakanının tavsiyesi ve Türkiye Dışişleri Bakanı’nın arabuluculuğu ile düzenlenen bu toplantı, Amerika’nın bölgesel çabalarıyla Arap ülkeleri ve İsrail’in görüşlerinin yakınlaşmasına sebep olmasına aracılık etmesi için organize edildiğini iddia etti.

İddia edilen bilgilere göre, bu görüşme trafiği kendi alanında Arap ülkeleriyle İsrail’in diyaloğunu güçlendirmek için atılan ikinci adım olma özelliği taşıyor.