Moskova metrosunda panik: Tekbir getirerek kesik çocuk başı salladı

Rusya'nın başkenti Moskova'da bir metro istasyonu, siyah çarşaf giymiş bir kadının elinde kesik çocuk başıyla görüldüğü şeklindeki haberler üzerine kapatıldı.

Moskova metrosunda panik: Tekbir getirerek kesik çocuk başı salladı

Rusya’nın başkenti Moskova’da bir metro istasyonu, siyah çarşaf giymiş bir kadının elinde kesik çocuk başıyla görüldüğü şeklindeki haberler üzerine kapatıldı.

Rus RBK haber sitesine göre, Moskova’nın kuzeybatısındaki Oktrabrskoye Pole metro istasyonunda elinde kesik çocuk başıyla bir kadın görüldü. Basına konuşan görgü tanıkları, bu kişinin kadın mı yoksa erkek mi olduğunu anlamakta zorlandıklarını söyledi. Rus basınına yansıyan haberlerde, elinde kesik bir çocuk başıyla durduğu söylenen kadının ‘tekbir’ getirdiği de aktarıldı.

Rusya İçişleri Bakanlığı görüntülerde gözüken kişinin elinde kesik baş olduğu iddialarını doğruladı. Yetkililer, sorguya alınan kadının “davranışlarının normal olmadığını, akli dengesinin bozuk olabileceğini” açıkladılar.

Daha önce Rus basınına, Moskova’da polisin bir apartman dairesinde başı olmayan bir çocuğun cansız bedenini bulduğuna dair haberler yansımıştı. İnterfax haber ajansı da güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, çocuğun 3 ya da 4 yaşında olduğunu aktardı.

Sosyal medyada olay yerine ait görüntüler yayınladı. Videoda metro girişinde bulunan kişi elinde 3-4 yaşlarında bir çocuğun başı gözüküyor ve bu kişinin yüksek sesle birşeyler söylediği duyuluyor. Şiddet içerikli olması sebebiyle videoyu yayınlamıyoruz.