MİT: 14 PYD'li sızdı, havaalanı vurulacak

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki 100’e yakın PYD hedefini fırtına obüsleri ile vurması sonrası “misilleme” eylemi gündeme geldi. Sözcü'de yer alan habere göre, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG bağlantılı 14 kişilik bir terör grubunun ülkeye sızdığını belirledi.

MİT: 14 PYD'li sızdı, havaalanı vurulacak

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki 100’e yakın PYD hedefini fırtına obüsleri ile vurması sonrası “misilleme” eylemi gündeme geldi. Sözcü’de yer alan habere göre, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG bağlantılı 14 kişilik bir terör grubunun ülkeye sızdığını belirledi. MİT raporunda, “Teröristlerin hedefinde Avrupa ve Körfez ülkelerinden Türkiye’ye turistlerin geldiği uluslararası bir havaalanı var” denildi.

Türkiye, 13 Şubat’tan itibaren “angajman” kuralları çerçevesinde Suriye’deki YPG hedeflerini vuruyor. MİT, Suriye’de faaliyet yürüten 14 kişinin PYD Lideri Salih Müslüm’e bağlı kürt grupların yardımı ile yasadışı yollardan ülkemize girdiği tespit etti.

İsimleri belli

MİT’in Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ile paylaştığı “kozmik” raporda, Salih Müslüm’e bağlı grupların yardımı ile eylem yapmak için Türkiye’ye sızan 14 YPG’linin isimleri şöyle açıklandı:

“Süheyl Muhsin, Mezit Yunis, Haydar İsa, Ali El Ali, Huhayyed Muhayyar, Nadir İbrahim, Leys Muhiddin, Basil Meyve, Tarık Karam, Zahir Hahıf, Hasan Mansur, Ferid Bekir, Sehnan Seyya ve Rainiz Haydar”

Raporda, 14 PYD’linin Türkiye’de güvenlik zafiyeti oluşturmayı hedeflediklerine dikkat çekildi. “Eylemin Türkiye’de bulunan havaalanlarından birine, özellikle de ülkemize Avrupa ve Körfez ülkelerinden gelen turistlerin engellenmesi için yapılacağı” bilgisi yer aldı. Uluslararası uçuşların yapıldığı Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Muğla ve Bursa gibi 20 il’de bulunan havalimanlarındaki güvenlik önlemleri iki katına çıkartıldı.