Mısır yolcu uçağında kriz bitti: Yolcular korsanla selfie çektirdi

Mısır Havayolları'na ait yolcu uçağı kaçıran korsan teslim oldu.

Mısır yolcu uçağında kriz bitti: Yolcular korsanla selfie çektirdi

Mısır Havayolları’na ait yolcu uçağı kaçıran korsan teslim oldu.

Hava korsanı 3 yabancı yolcu ve 7 mürettebat hariç tüm yolcuları serbest bıraktı. Serbest bırakılan 51 yolcunun sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Kıbrıs televizyonu CYBC hava korsanının kadın ve çocukları serbest bıraktığını duyurmuştu. Uçakta 7 mürettebat ve 55 yolcu bulunuyordu.

Hava korsanı uçağın kontrolünü yerel saatle 08.30’da ele geçirmişti. Uçak 08.50’de Larnaka Havalimanı’na indirilmişti.

Hava korsanının Mısır vatandaşı olduğu ve Rum kesiminden bir kadınla görüşmek istediği için uçağı kaçırdığı iddia edildi. Korsanın şu anda söz konusu kadınla görüştüğü ifade ediliyor.

Mısır haber ajansı MENA, uçağı kaçıran kişinin Mısır vatandaşı İbrahim Samaha olduğunu duyurdu. Hava korsanının eski eşinin Kıbrıs Rum kesiminde yaşadığı da iddialar arasında.

Cetdz2bXEAAmsJJ

Aprona eski eşi için 4 sayfalık mektup attı

CYBC televizyonu, Mısır vatandaşı hava korsanı İbrahim Samaha’nın Arapça yazılmış 4 sayfalık mektubu, eski Rum eşine verilmek üzere aprona attığını duyurdu. Samaha, mektubun eski eşine ulaştırılmasını talep etti. İbrahim Samaha’nın İskenderiye Üniversitesi’nde profesör olduğu da açıklandı.

Yolcular uçağı kaçıran korsanla selfie çektirdi

İbrahim Samaha adlı bir hava korsanı tarafından kaçırılan Mısır Havayolları’na ait yolcu uçağı, 4 batılı yolcusu ve mürettabatıyla halen Kıbrıs Rum Kesimi’ndeki Larnaka Havaalanı’nda rehin tutuluyor. Yolcular, uçağı kaçıran hava korsanıyla selfie çekerek sosyal medyada paylaştı.201603291419_korsan-selfie

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü’nden yapılan açıklamada ise uçağı kaçıran hava korsanıyla ilgili “Terörist değil, gerizekalı. Teröristler de manyak oluyor ama bu kadar aptal olmuyorlar. Bu adam öyle” dendi.

“Olay kişisel”

İbrahim Samaha’nın eylemi Kıbrıs’ta yaşayan eski eşiyle görüşebilmek için yaptığı iddia ediliyor. Samaha’nın eski eşine iletilmek üzere dört sayfalık Arapça bir mektup yazdığı öğrenildi. Kıbrıs Rum Kesimi lideri Nikos Anastasiadis, olayın kişisel olduğunu, terörizmle alakası olmadığını ifade etti.