Mısır ile ilk görüşme de gerçekleşiyor

Mısır ve Türkiye arasındaki üst düzey ilk temas İtalya'da gerçekleşecek.

Mısır ile ilk görüşme de gerçekleşiyor

AKP’nin son dönemde dış politikada sorunlu olduğu ülkelerle “normalleşme” hamlelerinin bir örneği de Mısır ile yaşanıyor. Mısır ve Türkiye arasındaki üst düzey ilk temas iki ülke Meclis Başkanları arasında İtalya’da gerçekleşecek.

İtalya’da toplanacak olan Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi Başkanlık Divanı toplantısı için Mısır ve Türkiye Meclis başkanları, aynı masanın etrafında buluşacak. Bu toplantı Mısır ile Türkiye arasında üst düzey bir temas imkanı da sunacak. Asamblenin Başkanlık Divanı’nda yer alan 3 ülkeden ikisi Mısır ve Türkiye, Asamble’nin gündemini konuşmak için aynı masa etrafında buluşacak.

Böylelikle Mısır ile Türkiye arasında, aynı masa etrafında üst düzey görüşme, Akdeniz için birlik çatısı altında gerçekleşmiş olacak.

Mısır Meclis Başkanı’nın zirveye katılacağı, dönem başkanlığını yapan ev sahibi İtalya’ya bildirildi. Türkiye’den de Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Türk Grubu Başkanı olarak Ali Ercoşkun gidecek. Son anda bir değişiklik olmazsa İtalya’nın ev sahipliğinde aynı masanın etrafında buluşacak olan iki Meclis Başkanı’nın, Türkiye-Mısır ikili özel ilişkilerini de ele alması bekleniyor.