Milli Eğitim Bakanı "Proje Okul" ile ilgili konuştu: Yüzde 18 için kıyamet koparmaya değer mi?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bugün yaptığı açıklamada, "Proje Okul Yönetmeliği"ne dair de konuştu.

Milli Eğitim Bakanı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçen sene başlattığı ve Türkiye genelinde belli başlı okullarda uyguladığı “Proje Okul Yönetmeliği” büyük tepki çekiyor.

AKP iktidarının yandaş liseler yaratmak ve buralarda kendine yakın isimleri istihdam etmek için yaptığı bu uygulama ilgili okulların öğrencileri ve velileri tarafından büyük tepki topluyor. Yerleri değiştirilen öğretmenler için sürgün benzeri bir uygulama olan proje okul yönetmeliğini savunan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bugün yaptığı açıklamada konu ile ilgili skandal ifadeler kullandı ve “Yüzde 18 için kıyamet koparmaya değer mi?” dedi.

Proje okullarına en büyük ilginin İstanbul’da gösterildiğini belirten İsmet Yılmaz, İstanbul’da bu okullardaki öğretmen sayısının 1492 olduğunu, proje okullarından ayrılan öğretmen sayısının ise 275 olduğunu söyledi. İsmet Yılmaz, ayrılan öğretmen sayısının yüzde 18 olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Bu yüzde 18 için kıyamet koparmaya değer mi? 13 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı’nı yürütüyoruz. Bu öğretmenlerin çoğunu biz atadık. Atarken kadrolaşma yapmıyoruz da bunların görev yerleri değiştirirken mi kadrolaşma yapıyoruz? Görev yerlerini değiştirdiklerimiz arasında aynı okulda 23 yıl görev yapan öğretmenlerimiz var. 28 yıl görev yapan var. Onlara teşekkür ediyoruz. Ama başarılarını başka okullara da taşımak istiyoruz. 8 yılın üstünde görev yapmış öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Başarılarını yeni atandıkları okullara da taşımasını istiyoruz.”

http://gazetemanifesto.com/2016/10/24/milli-egitim-bakani-ensar-vakfinin-serefi-olan-ince-giyinmez-diyen-kitabini-savundu/

http://gazetemanifesto.com/2016/10/14/video-kadikoy-anadolu-lisesinde-proje-okul-protestosu/

http://gazetemanifesto.com/2016/10/12/proje-okul-yonetmeligine-karsi-velilerin-tepkisi-de-buyuk/