Milletvekilinden TÜBİTAK Başkanı'na kalp acıtan "FETÖ" sözleri

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin'e bir milletvekilinden "kalp acıtan" sözler geldi.

Milletvekilinden TÜBİTAK Başkanı'na kalp acıtan

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, “Bir milletvekili ‘TÜBİTAK’tan o kadar personel attınız ki artık işinizi yapamıyorsunuz’ dedi, kalbim acıdı” dedi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, “15 Temmuz’dan sonra bir milletvekili ‘TÜBİTAK’tan o kadar personel attınız ki artık işinizi yapamıyorsunuz’ dedi, kalbim acıdı” dedi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ın daveti üzerine Van’da bulunan Ergin, Gülen cemaati örgütlenmesinin TÜBİTAK’a da zarar verdiğini belirtti.

Ergin; “TÜBİTAK başkanlığına geldiğimiz zaman destek mekanizmalarını çok iyi tanımıyordum fakat orada şunlar dikkatimizi çekmeye başladı. Verilen desteklerde adaletsizliklerin büyük olduğunu gördük. Orada yine ‘Hırsız nereden girmiş değil, hangi kapı, baca açık’ felsefesinden yola çıkarak mücadele ettik. Üstü kapalı bir kutu şeklinde yapı, şeffaf olmayan, iç mekanizmaları belli olmayan, hatta şikayet edebileceğiniz ve temize gidebileceğiniz bir mekanizması olmayan bir yapıyla baş etmek zorunda kaldık. Bugün TÜBİTAK halen öyle çünkü 12 ay boyunca destek mekanizmalarındaki hataların ne olduğunu ancak bulduk. Benim niyetim uçağı yere indirmeden havada yakıt ikmali yaparak kesintisiz geçiş yapmaktı. 15 Temmuz’u yaşadıktan sonra bu artık mümkün hale gelmedi. 15 Temmuz’dan sonra bir milletvekili ‘TÜBİTAK’tan o kadar personel attınız ki artık işinizi yapamıyorsunuz’ dedi, kalbim acıdı. Hayır, doğru değil. İşlerin hepsini yapabilecek kapasitemiz var. Biz mutfakta bütün sistemi değiştiriyoruz. Mesela hakem atama işlerini bir kaç kişinin etkileyebileceği halden çıkarıp otomasyona tabi tutacağız” ifadelerini kullandı.