Milano'da imamlar "kadına saygı" dersinde

Milano'da Müslümanlara yönelik "kadına saygı" kursları düzenlenmeye başlanacak

Milano'da imamlar

İtalya’nın Milano kentinde Müslümanlara yönelik “kadına saygı” kursları düzenlenmeye başlanıyor. Milano, Monza ve Brianza İslam Dernekleri Koordinasyonu (Caim) tarafından organize edilen kurslarla, kentteki Müslüman cemaate “cinsiyet eşitliği” ve “duygusal yaşam” gibi başlıklarda eğitim verilecek.

Caim, bu kurslarla başta Müslüman erkekler olmak üzere, evlenmeye hazırlanan çiftler ve imamların da hedef alındığını belirtiyor.

Proje kapsamında cuma namazları sırasında verilecek vaazlarda da kadına saygı temasının işlenmesi planlanıyor. Kadına şiddete karşı bir reklam kampanyası da başlatıldı. Kimisi başörtülü kadınların ve bir imamın da görüldüğü tanıtım videosunda, aralarında Arapça ve İtalyanca’nın da yer aldığı çeşitli dillerde “Aşk saygıdır”, “Seni dövüyorsa sevmiyor demektir” gibi mesajlar veriliyor.

Videodaki imam da “İslam’ın kadına karşı şiddete izin verdiğini söylüyorlarsa, yalan söylüyorlar. Tek gerçek senin özgürlüğündür” diyor.

5 Mart’ta belediye binasında, belediye meclisi üyelerinin de katılımıyla kampanyanın duyurusu resmi olarak yapılacak. La Repubblica gazetesi, “İtalya’da Müslüman kadınların aile içi şiddet ve ayrımcılığa karşı korunması için bugüne kadar düzenlenen ilk kampanya” olarak tanımladığı projeyi “Milano’da imamlar kadına saygı dersinde” başlığıyla duyurdu.

Gazeteye konuşan Cami Sözcüsü Davide Piccardo, “Böyle projelerle İslam hakkındaki önyargıları kırmak istiyoruz. Gerçek İslam, barış ve saygı dinidir” dedi ve genç nesillerin bu fikri yaymak için mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

La Repubblica, kampanyanın özellikle ikinci nesilden genç Müslüman kadınlar tarafından desteklendiğini vurguladı.