Mihraç Ural'ın ölümle köşe kapmaca oyunu

Mihraç Ural Twitter hesabından önce mesaj yayınladı, ardından bu mesajı kaldırarak yeni bir mesaj yayınladı.

Mihraç Ural'ın ölümle köşe kapmaca oyunu

Türkiye’de AKP’lilerin ve Suriye’de cihatçı terör örgütlerinin günlerdir öldürüldüğünü kanıtlamaya çalıştığı Mihraç Ural Twitter hesabından önce mesaj yayınladı, ardından bu mesajı kaldırarak yeni bir mesaj yayınladı.

El Cezire televizyonu ve cihatçı terörgütleri tarafından öldürüldüğü açıklanan daha sonra Ahrar uş-Şam ile yaptığı röportajı güvenlik kaynakları diye servis eden Anadolu Ajansı tarafından da teyit edilen haberler üzerine özellikle sosyal medyada tartışmalar yaşanmıştı. Hatta Mihraç Ural’ın örgütü Mukaveme-i Suriye bir açıklama yayınlayarak “Komutanımızla irtibatımız kesildi” açıklamasında da bulunmuştu. Tartışmaların göbeğindeki Mihraç Ural’ın ise dün gece Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajlar dikkat çekti.

Günlerdir hayatını kaybettiği yönünde haberler yapılan Mihraç Ural kendi Twitter hesabından mesaj paylaştı. “Yalan ve kurgularinizin sevincini kursaginizda birakacagim Inanciniz yalan ahlaksizsiniz. Lagimsiniz. MIT in satilmis canileri olduremediniz” mesajını paylaşan Ural, öldüğü yönünde yayılan haberlerin yalan olduğunu belirtti. Ancak ilginç bir şekilde bu mesaj daha sonra yayından kaldırıldı.

mihrac-ural1

Bir süre sonra bu kez bir başka mesaj yayınlandı. Bu ikinci mesajda ise “MUKAVEME SURIYI’den ACIKLAMA : ‘Hicbir dost kaygiya kapilmasin. Uygun kosulda en genis aciklama yapilacaktir..!'” denildi.

mihrac-ural2

Mihraç Ural’ın sağlık durumu ve nerede olduğu hakkında sağlıklı bir bilgi bulunmamakla birlikte cihatçı teröristlerin savaş alanındaki yenilgilere karşı psikolojik bir destek bulmak için bu haberleri sık sık gündeme getireceği anlaşılıyor.

Mihraç Ural Twitter hesabından son paylaşımını 27 Mart tarihinde “Hangi ağdalı Osmanlıca kelimelerle suratınıza tükürmek gerek bilmem ama sesiniz soluğunuz kesildi ? Suriye ordusu muzafzafer Tedmur özgür” mesajıyla yapmıştı. El Kaide’nin lideri Zevahiri’nin kişisel temsilcisi tarafından kurulan ve Suriye’de onlarca katliama imza atan cihatçı Ahrar uş-Şam Ural’ı Lazkiye kırsalında havan topu saldırısı sonucunda öldürdüğünü iddia etmişti. Aynı gün içerisinde de IŞİD, Ural’ı Palmira bölgesinde öldürdüğünü açıklamıştı.