MHP'li yönetici Erdoğan'ı peygambere benzetti: Cumhurbaşkanımız o gece miraca çıkarcasına...

MHP'de Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarına duyulan yakınlık gizlenmiyor.

MHP'li yönetici Erdoğan'ı peygambere benzetti: Cumhurbaşkanımız o gece miraca çıkarcasına...

AKP ile birlikte başkanlık sistemi pazarlığı üzerine yapılan müzakerelerde ‘mutlu son’a ulaştığı bizzat Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından açıklanan MHP’de Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarına duyulan yakınlık da gizlenmiyor.

MHP MKYK Üyesi Erdem Karakoç, partisinin İstanbul’da gerçekleştirilen ‘Siyasi Gelişmelerle İlgili Bilgilendirme Toplantısı’ndaki konuşmasında, 15 Temmuz akşamı Tayyip Erdoğan ve ailesinin Marmaris’teki kaldığı otelden havalanmasını Hazreti Muhammed’in miraca çıkışına benzeterek, “Cumhurbaşkanımız miraca çıkarcasına gökteydi” diye konuştu.

Karakoç 15 Temmuz gecesini anlatırken, “Biliyorsunuz o geceyi her beraber yaşadık. Cumhurbaşkanımız miraca çıkarcasına gökteydi. Başbakanımız Ilgaz’da tünelde hareketi idare etmeye çalışıyordu. Genel Başkanımız Ankara’da ışıkları yakmış, Atilla Başkanları da meclis göndermişti” dedi.

“Sağ uzlaşma var”

15 Temmuz gecesi sokağa çıkan ne idüğü belirsiz silahlı kişilerin ‘Milliyetçi Hareket kayasına’ yaslandığını ileri süren Karakoç, “O gece Türkiye’deki milli güçler şunu gördüler, sırtımızı dayayacağımız kaya belli oldu dediler. Gördüler ki sırtlarını dayayacakları kaya Milliyetçi Hareket kayasıdır ve ona sırtlarını dayayarak meseleyi halletmişlerdir ve Cumhurbaşkanımız gelmiştir. O gecede doğan örtülü bir sağ seçmen arasında uzlaşma var.” diye konuştu.