MHP'den Demirtaş'a "Çin malı çakma milliyetçi" yanıtı

CNN Türk'ün haberine göre, Semih Yalçın yaptığı yazılı açıklamada Demirtaş için, "PKK'nın siyasi kanadının Eş Genel Başkanı" ifadesini kullandı.

MHP'den Demirtaş'a

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın MHP’ye yönelik “Çin malı, çakma milliyetçi parti, AKP’nin kuyruğu oldu” sözlerine MHP’den cevap geldi. Yazılı açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Milliyetçiliğimiz çakma değil yüzde yüz yerli ve Türk milletinin varlığına, bütünlüğüne uzanan elleri kırar, dilleri de koparır. Daha da ötesi taş üstünde taş, baş üstünde baş bırakmaz” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Demirtaş ve şakirtleri, MHP’ye dil uzatmadan önce ellerindeki kanı temizlemeli ve bunun hesabını verebilmelidirler” dedi.

CNN Türk’ün haberine göre, Semih Yalçın yaptığı yazılı açıklamada Demirtaş için, “PKK’nın siyasi kanadının Eş Genel Başkanı” ifadesini kullandı.

Yalçın,”Demirtaş, mazbatalı terörist uzantılarının dokunulmazlık dosyalarının Meclis’e getirilmesini istememizden rahatsız olmuştur” dedi.

Yalçın, MHP’nin bağımsız ve bağlantısız bir siyasi hareket olduğunu, hiçbir mahfilden emir almadığını iddia etti. Yalçın, “Asıl HDP denen parti İmralı’nın alt komisyonu ve Kandil’in, İmralı’nın emir eri ve kuyruğudur” sözleriyle tepki gösterdi.

Yalçın, “Milliyetçiliğimiz çakma değil yüzde yüz yerli ve Türk milletinin varlığına, bütünlüğüne uzanan elleri kırar, dilleri de koparır. Daha da ötesi taş üstünde taş, baş üstünde baş bırakmaz” dedi.