MHP'de "başkanlığa hayır" diyen vekil sayısı yükseliyor

AKP ve MHP'nin anlaştığı yeni anayasa teklifine ilişkin MHP içerisinden bir tepki daha geldi.

MHP'de

AKP ve MHP’nin üzerinde anlaştığı, başkanlık sistemini de içeren anayasa değişikliği teklifine ilişkin MHP’den bir tepki daha geldi.

Twitter’dan teklife yönelik paylaşımlarda bulunan Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, teklifin Genel Kurul’a gelmesi halinde ‘hayır’ oyu kullanacağının işaretini verdi.

23 Aralık’ta paylaştığı mesajında, “Bugünkü sıkıntıların sebebi-mimarı ehil ve emin olmayan, halka-realiteye uzak kadrolardır. Bunların çözüm bulma ve uygulama imkanı yoktur.” diyen Koçdemir, dün ise şu paylaşımlarda bulundu:

Yeniçağ gazetesinin internet sitesi yönetmeni Batuhan Çolak da, bugün Twitter adresinden yazdığı mesajla, MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir’in başkanlık rejimine hayır diyeceğini açıkladığını duyurdu.

‘Hayır’cılar 6’ya çıktı

Koçdemir’in kararıyla birlikte MHP’de Bahçeli’ye karşı ‘hayır’ diyenlerin sayısı 6’ya yükselmiş oldu. MHP’de daha önce de, partiden ihraç edilen Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ve Balıkesir Milletvekili İsmail Ok bir açıklama yaparak ‘hayır’ diyeceklerini bildirmişti.