Metin Feyzioğlu'na parti kur çağrısı

Son dönemlerde sıklıkla CHP Genel Başkanlığı için adı geçen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na Sözcü başyazarı Rahmi Turan'dan parti kur çağrısı geldi.

Metin Feyzioğlu'na parti kur çağrısı

Son dönemlerde sıklıkla CHP Genel Başkanlığı için adı geçen Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’na Sözcü başyazarı Rahmi Turan’dan parti kur çağrısı geldi.

Rahmi Turan bukünkü köşe yazısında, Metin Feyzioğluna parti kur çağrısında bulunurken, sonuna kadar destekleyeceğini ilan etti. Turan, bu girişime destek olmayacak olan seçmenlere de “Kendi düşen ağlamaz!” dedi.

Rahmi Turan’ın bu çağrısı, Feyzioğlu’nun geçtiğimiz günlerde katıldığı bir toplantıda söyledikleri üzerine gelmesi, böyle bir girişimin pişirildiğinin sinyalini de vermiş oldu.

Feyzioğlu’da geçtiğimiz günlerde, Ödemiş Barosu ve Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şubesi’nin düzenlediği Uğur Mumcu’yu anma etkinliğinde yaptığı konuşmada “Türkiye’nin çok ama çok ciddi muhalefet sorunu vardır. Hali hazırda iktidara alternatif olmayı düşünen bir siyasi partinin varlığına inanmıyorum” dedi.

“Genel seçimlerde bir alternatif ortaya çıkmasını istediğini belirten Feyzioğlu ” Türkiye’nin iktidar olsun olmasın alternatiflere ihtiyacı vardır. Fakat şu anki ortamda bunu göremiyoruz” dedi.

Görünüşe göre, Metin Feyzioğlu son dönemde çeşitli toplantılarda yaptığı konuşmalarda, bir yandan AKP ile dirsek temasında durduğu bir “devlet adamı” görüntüsü vermeye çalışırken bir yandan da Tahir Elçi’yi kendisiyle çelişmemek için uygun gördüğü şekilde anması “İsa’ya da Musa’ya da yaranma çabası” olarak görülüyor. Feyzioğlu’nun kime yaranacağını ise zaman içinde göreceğiz.

http://gazetemanifesto.com/2016/01/14/feyzioglu-hem-isaya-hem-musaya-yaranabilir-mi/