Mersin'de tekstil işçilerinin mücadelesi sürüyor

Mersin Serbest Bölgesi’nde Raysi ve Trend Tekstil'de çalışan 150 tekstil işçisinin ağır çalışma koşulları ve ücretlerdeki iyileştirmeyi düşük bulması nedeniyle başlattıkları mücadele sürüyor.

Mersin'de tekstil işçilerinin mücadelesi sürüyor

mersin tekstilMersin Serbest Bölgesi’nde Raysi ve Trend Tekstil’de çalışan 150 tekstil işçisinin ağır çalışma koşulları ve ücretlerdeki iyileştirmeyi düşük bulması ile başlayan protestolar, bazı işçilerin patronun verdiği 1475 TL’lik yeni fiyat teklifini kabul etmesi ile farklı boyut aldı.

Patronla uzlaşmayan işçiler ise haklarını sonuna kadar kovalayacaklarını belirtiyor. Müdürün fabrikaya gelmediğini söyleyen işçiler işyerleri önünde bekliyorlar. İşçiler, “Şu an 130 kişi varız ama arada 1475’i kabul edenler var. Geri kalan mahkemelik olacak gibi görünüyor.” ifadelerini kullandılar.

Trend Tekstil atölyesinde 40’a yakın işçinin dava açma girişimleri ise başlamış durumda. Notere giden işçiler avukatları aracılığıyla işyerlerine ihtar çekeceklerini duyurdu.

Patronun daha önce “Elbette zam uygulanacak” demesine karşın maaş ödemesi günü geldiğinde “Hayır zam uygulanmayacak” dediğini aktaran işçiler, şunları söyledi:

“Biz de bunu kabul etmiyoruz. Patron aslında yapılan fazla mesaileri normal ücretmiş gibi göstererek kağıt üzerinde asgari ücret vermiş gibi göstermek istiyor. Biz asgari ücrete yapılan zammın uygulanmasını ve mesailerin de bordroya mesai olarak yazılmasını istiyoruz.”