Mersin'de inşaat işçileri ikinci kez direnişte

Dia İnşaat’ın yapımını üstlendiği Mersin Entegre Sağlık Kampüsü şantiyesinde İnşaat İşçileri Derneği üyesi işçiler Ocak-Şubat-Mart ayı ücretleri yatırılmadığı için ikinci kez iş bıraktılar. İnşaat İşçileri Derneği  yöneticileri ile yapılan görüşmede işçiler; Dia İnşaat’ın ücretleri ödememesinin dışında, SGK primlerinin de eksik yatırıldığını, 24-25-26 gün üzerinden hesaplandığını dile getirdiler. Ayrıca Asgari geçim indirimi desteğinden de mahrum bırakıldıklarını... View Article

Mersin'de inşaat işçileri ikinci kez direnişte

Dia İnşaat’ın yapımını üstlendiği Mersin Entegre Sağlık Kampüsü şantiyesinde İnşaat İşçileri Derneği üyesi işçiler Ocak-Şubat-Mart ayı ücretleri yatırılmadığı için ikinci kez iş bıraktılar. İnşaat İşçileri Derneği  yöneticileri ile yapılan görüşmede işçiler; Dia İnşaat’ın ücretleri ödememesinin dışında, SGK primlerinin de eksik yatırıldığını, 24-25-26 gün üzerinden hesaplandığını dile getirdiler. Ayrıca Asgari geçim indirimi desteğinden de mahrum bırakıldıklarını ifade ettiler.

Bunun dışında; şantiyede ki yemek koşullarının çok kötü olduğunu ifade eden işçiler; öğünlerin gece yapıldığı bir gün sonra önümüze getirildiği ve çoğu yemekten solucan, odun parçası ve kıl çıktığını ve yemeklerin büyük bölümünün bozuk olduğunu ifade ettiler. Barınma yerlerinin ise temiz olmadığı, rahatsız edici kokuların geldiğinden bahsettiler

“Direniş büyüyecek”

Bundan sonraki süreçte İnşaat İşçileri Derneği üyesi işçiler bu dertlerden muzdarip 75 işçi arkadaş ile üretim sahası içerisinde haklarını daha kararlı bir şekilde arayacaklarını ve direniş çizgilerini sertleştirebileceklerini ifade ettiler.

Eylül 2014’te Halkalı Temapark Mesa Bloklar’ında başlayan süreçleri de dernek temsilcileri ile birlikte analiz ederek bu süreçte mücadele çizgimizin bu direniş hattının gerisine düşmeyecek şekilde planlanabilmesi gerektiği üzerine fikir birliği yapıldı. Bununla ilgili şantiye içerisinde bu sorunlarla karşı karşıya gelen işçilerin bu direnişçi çeperi büyütmek için işçi temsiliyetine odaklı bir kurul kurulması gerektiği üzerine ortaklaşıldı.