Mersin'de fabrikasını kapatan emek düşmanı Şişecam'dan yurtdışı atağı

Mersin'deki Paşabahçe fabrikasını kapat Şişecam, şimdi sömürdüğü emekten elde ettiklerini yurt dışına götürüyor.

Mersin'de fabrikasını kapatan emek düşmanı Şişecam'dan yurtdışı atağı

‘Ekonomik ömrünü tamamladığı’ bahanesiyle Mersin’deki Paşabahçe fabrikasını kapatıp buradaki çalışan emekçilerin geleceğini tehlikeye atan Şişecam, şimdi sömürdüğü emekten elde ettiklerini yurt dışına götürüyor.

Mersin’de kapatılmasına karar verilen Paşabahçe fabrikasında çalışan 337 işçinin akıbeti belirsizliği korurken, Şişecam’dan yapılan açıklamaya göre, Şişecam Topluluğu bünyesinde düzcam alanında faaliyet gösteren Trakya Cam Sanayii AŞ, İtalya merkezli düzcam üreticisi Sangalli Vetro Porto Nogaro firmasının varlıklarının tamamını 84,7 milyon euro karşılığında satın aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Kırman, ‘stratejik hedefleri’ne sadece organik büyümeyle ulaşılmayacağını ifade ederek şunları kaydetti:

“Bu nedenle özellikle yurt dışında inorganik büyümeyi önemsiyoruz. Sürdürülebilir büyüme ve yüksek performansa dayalı yatırım politikamız doğrultusunda şirket satın alma, ortak girişim ve diğer işbirliği olanaklarını içeren potansiyel tüm fırsatları değerlendirmek için sürekli çalışıyoruz. İtalya’da faaliyet gösteren düzcam üreticisi Sangalli Vetro Porto Nogaro’nun bünyemize katılması da bu proaktif ve özenli çalışmaların bir sonucudur.”

http://gazetemanifesto.com/2016/10/17/sisecam-mersin-fabrikasi-kapaniyor-iscilerin-ne-olacagi-belli-degil/