Merkel'in yardımcısından Can Dündar'a övgü: Türkiye'nin onun gibi gazetecilere ihtiyacı var

Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasından Gazeteci Can Dündar ile yaptığı görüşmeye ilişkin paylaşımda bulundu.

Merkel'in yardımcısından Can Dündar'a övgü: Türkiye'nin onun gibi gazetecilere ihtiyacı var

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, gazeteci Can Dündar ile yaptığı görüşmeye ilişkin, Dündar ile buluşmanın kendisini ‘derinden’ etkilediğini belirtti. Gabriel, Türkiye’nin Can Dündar gibi gazetecilere ihtiyacı olduğu yorumunu yaptı.

Dündar ile birlikte bir fotoğrafını yayınlayan Gabriel, Türkiye’ye basın özgürlüğüne ilişkin eleştirilerde bulundu.

‘Gazeteciler temelsiz şekilde tutuklandı’

Sigmar Gabriel paylaştığı yorumunda, Türkiye’de basın özgürlüğünün kısıtlanmaya devam ettiğini yazdı. Darbe girişiminden sonra düzinelerce gazetecinin temelsiz yere tutuklandığını iddia eden Gabriel, “Muhalif çok sayıda gazete ve televizyon, yetkili kurumlar tarafından kapatıldı” ifadesinde bulundu. SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Can Dündar’ı ‘Türk makamlarının en tanınan kurbanlarından biri’ olarak nitelendirdi. Can Dündar’ın Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni iken devlet sırlarını açıklamaktan 6 Mayıs’ta, 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldığını ve aynı gün saldırıya uğradığını hatırlatan Almanya Başbakan Yardımcısı Gabriel, “Şans eseri saldırıda yaralanmadı” ifadelerini kullandı.

‘Türkiye’nin onun gibi gazetecilere ihtiyacı var’

Sigmar Gabriel açıklamasında Can Dündar ile yaptığı görüşme hakkında şunları yazdı: “Türkiye’deki aktüel durumu ilk elden öğrenmek için Can Dündar ile buluştum. Duyduklarım bende büyük endişeye neden oldu. Türkiye’deki durum daha da güçleşiyor, ayrıca sadece gazeteciler için değil. Türkiye’de basın özgürlüğüne yönelik ağır saldırıları daha sert eleştirmeliyiz.” Gabriel buna karşın, Türk Hükümeti ile tüm diyalog yollarını kapatmanın yanlış olacağını da ifade etti. Can Dündar ile buluşmanın kendisini derinden etkilediğini belirten Sigmar Gabriel, Türkiye’nin onun gibi gazetecilere ihtiyacı olduğu yorumunu yaptı.