Meral Akşener yeni parti kuruyor

MHP'den ihraç edilen eski Genel Başkan Adayı Meral Akşener'in yeni parti kuracağı iddia ediliyor.

Meral Akşener yeni parti kuruyor

MHP’den ihraç edilen eski Genel Başkan Adayı Meral Akşener, 17 Aralık Cumartesi günü saat 17.00’de Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde bir etkinlik düzenleyecekti.

Partiden ihracına yönelik itirazı ‘ret’ kararı ile sonuçlanan Akşener’in Yalova’da yapacağı toplantı da Valilik tarafından iptal edildi. Valilik iptalin gerekçesi olarak, MHP Çınarcık ilçe kongresi ile toplantının aynı güne denk gelmesini gösterdi.

Valiliğin kararında “erteleme” yerine doğrudan “iptal” tanımlaması yapması manidar bulundu.

Yeni parti iddiası

Öte yandan, Bahçeli’nin karşısında Genel Başkan adayı olan, ancak partiden ihraç edilen Meral Akşener’in, yeni parti kurmak için çalışmalarına da başladığı iddia ediliyor.

Aydınlık’tan Sabahattin Önkibar, konuya ilişkin yazısında, “Mahkeme ihraca itirazı dün reddetti ve Meral Akşener ile Ümit Özdağ’ın MHP sayfaları kapandı. Bu şekilde yeni siyasi oluşumun önü açıldı ki Akşener taraftarları zaten epeydir bunun üzerinde çalışıyordu. Evet Meral Akşener önderliğinde yeni parti eşiktedir lakin Ümit Özdağ’ın ne yapacağı meçhul zira o konuda bir tepki vermedi. Akşener’in kurmaylarından bazıları Demokrat Parti çatısı derken, diğerleri yeni parti yeni hava demek diyor. Kesinleşen husus Meral Akşener hareketinin milliyetçi-muhafazakar eksenli merkez bir sağ parti olacağı. Harekete geçme noktasında söylenen Başkanlık referandumu öncesi ki, red kampanyaları ile partinin büyüyeceklerine inanıyorlar” iddiasında bulundu.