Memurların kıyafet yönetmeliği değişiyor: İşte AKP'nin yeni memuru

Milyonlarca memuru ilgilendiren yönetmelik değişikliği için düğmeye basıldı.

Memurların kıyafet yönetmeliği değişiyor: İşte AKP'nin yeni memuru

Milyonlarca memuru ilgilendiren yönetmelik değişikliği için düğmeye basıldı. Uzun süredir tartışılan kılık kıyafet konusunda memurların “tek tip” yerine “rahat”, “özgür” olması yönünde düzenleme yapıldığı söyleniyor.

Ancak düzenlemeyle getirilen “serbesti” sarık, şalvar ve çember sakala serbestlik getiriyor. Böylece artık tarikat simgelerinin de taşınması mümkün olacak.

Saç sakal serbest

Nitekim Sabah gazetesi de haberinde, “top sakal serbest olacak” diye vurgularken mevcut yönetmelikte bulunan saç, sakal ve bıyık tariflerinin ortadan kalktığında ortaya çıkacak tabloyu gizlemeyi tercih etti.

Memur figürünün en önemli parçası olan kravat da zorunlu olmaktan çıkacak. İsteyen memur kravat takarken, istemeyen takmayacak. Ayrıca erkekler saçlarını aşırıya kaçmamak şartıyla uzatabilecek, belli ölçülerde sakal da bırakabilecek. Buna top sakal da dahil olacak.

Kadınlar açısından ise; kumaşla birlikte kot pantolon giymek de serbest olacak. Kıyafetlerde belli ölçülerde serbestlik sağlanacak.

Üniforma giymek zorunda olan polis, asker, hakim gibi meslekleri icra edenler için yine mesleki kıyafet kuralları geçerli olacak.

Rengi yönetici belirleyecek

Yine bazı kamu kurum ve kuruluşlarında teknik, sağlık ve hizmetin özelliğine, çalışılan işin ve yerin durumuna göre giyim eşyasının tipi, modeli ve rengi ilgili kurumun üst yöneticisinin onayı ile tespit edilebilecek. Örneğin sağlık çalışanları beyaz giymek durumundaysa bu kurala uygunluk amirler tarafından belirlenecek.

Ayrıca yeni yönetmelikle gelen serbestlikler kimlik fotoğraflarına da yansıyacak. Resmi belgelere yapıştırılan fotoğraflarda bir özellik aranmayacak.