Melih Gökçek'ten '14 Ağustos' kehaneti: Deprem olacak

Melih Gökçek, 'FETÖ'nün 14 Ağustos’ta ABD desteğiyle Marmara’da büyük bir deprem planlandığını öne sürdü.

Melih Gökçek'ten '14 Ağustos' kehaneti: Deprem olacak

Melih Gökçek, ‘FETÖ’nün 14 Ağustos’ta ABD desteğiyle Marmara’da büyük bir deprem planlandığını öne sürdü.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Beyaz TV’de 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından ‘FETÖ’nün ’14 Ağustos planları’nı anlattı.

‘Ben inanmıyorum da ama…’

Gökçek, Gülen’in “Marmara’da deprem olacağı”na yönelik söylediği iki ayrı video kaydı da yayınlatarak şunları söyledi:

“Ben olacağına inanmıyorum da ama bunu zorlayan görüntüler bunlar. FETÖ’cüler arasında yapılan propagandaya göre söylenmek istenen şu; daha önce Gölcük’te deprem oldu. Bunun nedeni internete girerseniz buradaki bir fay hattının özellikle İsrail ve Amerika tarafından bir deneyle patlatılması olarak ifade ediliyor.

Nedir bu? Hatırlıyor musunuz Marmara depreminde bir ateş topunun yukarı yükseldiği herkes tarafından söylendi. Bununla ilgili bant da var. Fayların içerisinde biriken gazlar ve benzerleri bir anda düşük frekanslı elektromanyetik ışınla patlatılıyor ve deprem meydana geliyor. Amerikalılar bunu Alaska’daki araştırma üstlerinde geliştiriyorlar.

‘Makineler patlıyor deprem oluyor’

Gökçek deprem olacağıyla ilgili ‘bilimsel’ iddialarını şöyle sürdürdü:

“Amerika, Kuzey Anadolu fay hattından elde edeceği bulguları California fay hattında görmek istiyor. Ama çok gizli risk taşıdığı için İsraillilere veriliyor iş. Gölcük’te de bir rütbe töreni var o dönemde. Bu törene ilk defa İsrailliler geliyor. Burada bir deneme yapmaya geliyorlar. Ama makineleri patlıyor ve deprem meydana geliyor. Bunu tartışıyorlar. Bu tip 4 patlama olmuş dünyada. Bir alev topu yükselmiş yukarıya doğru. Bu alev topu ancak bir patlama olursa söz konusu olabiliyormuş. Normal gerçekleşen hiçbir depremde bu patlama olmuyor. Ama 4 yerde bu oluyor. Ruslar da bu denemeleri yapıyor. Bu suretle tetikleme yaparak belli depremleri meydana getirdikleri iddia ediliyor.”