Meksika'nın da kimlik bilgileri internete sızdı

Chris Vickery, 87 milyon Meksikalı seçmenin adı, adresi, doğum tarihi ve kimlik numaralarının önbellekte tutulduğunu ortaya çıkardı.

Meksika'nın da kimlik bilgileri internete sızdı

ABD’li güvenlik araştırma uzmanı Chris Vickery, 87 milyon Meksikalı seçmenin adı, adresi, doğum tarihi ve kimlik numaralarının önbellekte tutulduğunu ortaya çıkardı. Vickery, güvenli olmayan veri tabanlarındaki aramayı Shodan adlı internet sitesi aracılığıyla yaptı. ABD’li araştırmacının ortaya çıkardığı veriler daha sonra erişime kapatıldı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, seçmen bilgilerine 14 Nisan’da ulaşan Vickery, bilgilerin sızmasıyla ilgili bir yetkiliye ulaşmakta zorluk çektiğini söyledi.

Araştırmacının, Harvard’da geçen hafta yaptığı konuşmada veri tabanından bahsetmesinden sonra, dinleyiciler arasındaki bir Meksikalı verilerin doğruluğunun tespit edilmesine yardımcı oldu.

Amazon’un sunucusuna yüklendi

Olayın ortaya çıkmasının ardından Meksika Seçim Enstitüsü de bir açıklama yaptı. Yazılı açıklamada “Seçmen kayıt bilgilerinin bir kopyası, Amerikan şirketi Amazon’un internet sitesindeki bir sunucuda bulundu. Olayla ilgili iç soruşturma başlatıldı ve seçim suçlarıyla ilgili özel savcıya iletildi” denildi. Yetkililer haberdar edildikten sonra, bilgiler 22 Nisan’da Amazon sunucularından silindi.

Amazon yazılı açıklamasında “Tüm Amazon web hizmetleri güvenlik özellikleri ve ağlar tasarlandığı gibi işlemeye devam ediyor” dedi ve verilerin silinmesiyle ilgili şu duyuruyu yaptı:

“21 Nisan’da Amazon web hizmetleri, hassas bilgiler içeren ve kamunun erişimine açık olan güvensiz veri tabanıyla ilgili uyardı. Biz de müşterileri hem e-posta hem de telefonla bilgilendirdik. 22 Nisan’da yerel saatle 01.00’da veri tabanı kamunun erişimine kapatıldı.”

Filipinlerde de 70 milyon seçmenin bilgilerinin internete sızdığı bildirilmişti.