Meksika'da Donald Trump kuklaları yakıldı

Meksika'daki Paskalya kutlamalarında, ABD'nin göçmen karşıtı söylemleriyle bilinen Cumhuriyetçi başkan aday adayı Donald Trump'ın kuklaları yakıldı.

Meksika'da Donald Trump kuklaları yakıldı

Meksika’daki Paskalya kutlamalarında, ABD’nin göçmen karşıtı söylemleriyle bilinen Cumhuriyetçi başkan aday adayı Donald Trump’ın kuklaları yakıldı.

trump-meksika1

Meksika’daki Paskalya kutlamalarında İncil’e göre İsa’yı ele veren havari olan Yehuda’yı temsil eden kuklaların yakılması bir gelenek. Kuklaları yapan Meksikalı sanatçı Felipe Linares, Trump tercihini, ”Kampanyasına başlayıp Meksikalılar ve göçmenlerle ilgili konuşmaya başladığı andan itibaren bu senenin kuklası bu adam olmalı dedim” diye açıkladı.

trump-meksika

Seçim kampanyası boyunca Müslümanlar ve göçmenlere yönelik ırkçı ifadeler kullanan Donald Trump, Meksika sınırına 3 bin 169 metrelik bir duvar öreceğini, masrafları da Meksika’ya ödeteceğini açıklamıştı. Trump’ın açıklamalarının ardından Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto, Trump’ın ‘cırtlak sesinin’ Adolf Hitler ve Benito Mussolini’ninki ile aynı tonda olduğunu ifade etmişti.