Mehmet Şevket Eygi: Fahişe kıyafetiyle gezip tecavüze uğrayanlara lanet olsun

Vahdet gazetesi yazarı Mehmet Şevki Eygi, Bağdat Caddesi'nde evine dönerken tecavüze uğrayan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi kadını "fahişe kıyafetiyle gezmek" ile suçladı.

Mehmet Şevket Eygi: Fahişe kıyafetiyle gezip tecavüze uğrayanlara lanet olsun

Vahdet gazetesi yazarı Mehmet Şevket Eygi, Bağdat Caddesi’nde evine dönerken tecavüze uğrayan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi kadını “fahişe kıyafetiyle gezmek” ile suçladı.

Eygi, öz kızına şehvet duymayı ve öğretmenin öğrencilerinden tahrik olmasını normalleştiren, tecavüz mağduru çocuklarını öldürmek isteyen aileyi serbest bırakan, türban takılması için kadınlar üzerinde ciddi bir baskının egemen olduğu Türkiye’de daha fazla gericilik talep ederek üste çıkmayı denedi.

Herkes suçlu ama tecavüzcü “kader kurbanı”

Vahdet gazetesi yazarı Mehmet Şevket Eygi, “Hiçbir Kadının Fâhişe Kıyafetiyle Gezmeye Hakkı Yoktur” başlıklı yazısıyla tecavüze ilişkin kadın düşmanı gerici tezleri tekrarlarken, suçlulara sadece “ibretlik cezalar” isterken, “ahlaksız medya”yı baş sorumlu ilan edip Cem Garipoğlu’nun katlettiği Münevver Karabulut’u, tecavüz mağduru genç kadını ve ailelerini de suçlu ilan etti.

Tecavüzcüleri aklamak için kırk dereden su getirerek gericiler için insanlıktan çıkmanın sonunun gelmeyeceğini bir kez daha gösteren Mehmet Şevket Eygi, “Tecavüzcülere lanet olsun ama onları tahrik edenlere lanet edilsin.” diye yazdı.

“Kadın kız kıyafetleri iffet hayâ konusunda İslamî kriterler göz önüne alınmalıdır”

Eygi, “Siyasal İslam yükselirken maalesef dindarlık ve ahlak geriliyor. Bu da inkar edilemez bir gerçektir.” derken burada da kendisi gibi gericileri aklayıp “Yıllardan beri, ahlaksızlık teşvik ediliyor. Otobüste herkesin içinde utanmazca öpüşüp birbirlerini mıncıklayan kadına ve erkeğe, yapmayın ayıptır diyen otobüs şoförünün çağdaş ve laik zümreler tarafından nasıl linç edildiğini hatırlıyoruz.” diyerek cumhuriyetçi ve laik kesimlere atmayı ihmal etmedi.

“Hem tecavüzcüler, hem de ırz ve namus düşmanlığını dolaylı şekilde teşvik edenler, müstehcen yayın yapanlar, halkı azdıran iffet ve hayâ düşmanları cezalandırılmalıdır.” çağrısında bulunan Eygi, mağdurları suçlu ilan ederken “Türkiye’nin nüfusu Müslümandır, kimliği ve kültürü İslam’a dayanır. Kadın kız kıyafetleri iffet hayâ konusunda İslamî kriterler göz önüne alınmalıdır.” dedi.

http://gazetemanifesto.com/2016/02/02/analiz-mehmet-sevket-eygi-tepinse-de-ahlaksizligi-gericilik-uretiyor/