Mehmet Sepil: Ortada haksız rekabet var

Ankara 18’inci İdare Mahkemesi’nin, Karşıyaka ve Göztepe’ye yapılacak yeni statların ihalelerini iptal etmesi ile ilgili Göztepe Başkanı Mehmet Sepil önemli açıklamalarda bulundu.

Mehmet Sepil: Ortada haksız rekabet var

Ankara 18’inci İdare Mahkemesi’nin, Karşıyaka ve Göztepe’ye yapılacak yeni statların ihaleleri iptal etmesi üzerine Göztepe Başkanı Mehmet Sepil önemli açıklamalarda bulundu.

Sepil, İzmir’deki gazete ve ajansların Göztepe muhabirleriyle telekonferans şeklinde gerçekleşen röportajında İzmir’in bir stadı dahi bitiremediğini ve  en kısa sürede Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşeceğini belirterek, “Rakiplerimiz birer birer modern tesislere kavuşurken, İzmir yerinde sayıyor. Ortada haksız bir rekabet var” diye konuştu.

Göztepe olarak İzmir’i Süper Lig’e taşımaya çalışırken bir yandan da stat için çırpındıklarını sözlerine ekleyen  Sepil sözlerine şöyle devam etti:

“Bu sadece Göztepe ya da Karşıyaka’nın tek başına halledebileceği bir sorun değil. Tüm İzmir ve İzmirliler’in bize destek vermesi gerekiyor. Şehrin kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler bir araya gelmeli, sorunlara birlikte çözüm üretmeli. Aksi halde çok uzun yıllar daha başarıyı yakalayamayız.”

Davayı Konak Belediyesi’nin açtığını, mahkemenin de itirazı haklı bulduğunu hatırlatan Sepil, temyiz sürecinde Gürsel Aksel Tesisleri’ndeki inşaat çalışmalarının durmayacağını açıkladı.