Mehmet Ağar'a plaket veren işçi düşmanı Beşiktaş Belediye Başkanı ile DİSK Başkanı el ele

İşçi düşmanı, gerici Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın DİSK'i ziyaret ettiği öğrenildi.

Mehmet Ağar'a plaket veren işçi düşmanı Beşiktaş Belediye Başkanı ile DİSK Başkanı el ele

İşçi düşmanı icraatlarıyla tanınan, Mehmet Ağar’ı makamında ağırlayan emek düşmanı CHP Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’a kapılarını açan DİSK, ziyarete ilişkin fotoğraflara da internet sitesinde yer verdi.

Türkiye işçi sınıfı mücadelesinin en önemli örgütü DİSK yönetiminin ve başkanı Kani Beko’nun böylesi bir ziyarete neden onay verdiği ve birbirlerine sarıldıkları fotoğraflarını internet sitesinden neden paylaştığı anlaşılamadı.

Sitedeki himg_4129aberde şu ifadeler ve fotoğraflar yer alıyor:

“Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve beraberindeki heyeti DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Kanber Saygılı ve DİSK’e üye sendikaların şube başkanları ve yöneticileri karşıladı.

DİSK Genel Merkezi’nin Beşiktaş’a taşınması sebebiyle gerçekleştirimg_4150ilen ziyarette, Beşiktaş Belediyesi’nde çalışan işçilerin örgütlenme ve toplu sözleşme süreçleri görüşüldü. İş barışının devam etmesini önemsediğini belirten Hazinedar, DİSK’in Beşiktaş’a taşınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Beşiktaş Belediyesi’nde çalışan işçilerin sendikalarda örgütlenmesini ve toplu sözleşmeden yararlanmasının önemine dikkat çeken Beko, işçilerin ekonomik, demokratik, sosyal, siyasal ve sendikal haklardan yararlanması için çaba göstermeye devam edeceklerini belirtti.”

İşçi düşmanı gerici Hazinedar’ın DİSK’te ne işi var?

CHP’li Belediye Başkanı’nın kabarık sicilinden satır başları şu şekilde:

  • 2014 yılı Temmuz ayında Fethullah Gülen’in ‘Onursal Başkanı’ olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın (GYV), “Evrensel Barışa Doğru 20. Yıl” temalı geleneksel iftar yemeği Four Seasons Otel’de gerçekleşti. GYV Başkanı Mustafa Yeşil’in ev sahipliğinde düzenlenen iftar yemeğine bağımsız milletvekilleri İdris Bal, Hakan Şükür, İlhan İşbilen, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Sanatçılar Hamdi Alkan ve Nuray Hafiftaş ile siyaset, sanat, iş ve medya dünyasından çok sayıda isim katıldı.
  • 2014 yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilmeden önce Hazinedar, Mustafa Sarıgül’ün avukatlığını yapıyordu.
  • 2015 Eylül ayında, Beşiktaş taraftar grubu çArşı’nın öne çıkan isimlerinden Cem Yakışkan, Facebook hesabından Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın müesseselere baskı uyguladığını söyleyerek “Sarayların sofrasında soytarı olacağımıza, ekmeğimizin kavgasında ateş oluruz! Hodri Meydan Hazinedar” açıklaması yaptı.
  • 2016 Ocak ayında, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar katıldığı bir panelde, “Benim en çok eleştirdiğim ve bu nedenle belki dördüncü kez ihraç edilebilirim, parti içine siyasi ensestin, paralel yapının, yanlış anlamayın, AK Parti’nin bir paraleli var ama bizim de bir paralelimiz var” diyerek skandal bir açıklamaya imza attı.
  • 2016 Şubat ayında, Beşiktaş Belediyesi temizlik işçileri taşeron şirketin maaşlarını düşürmek istemesi üzerine eylem yaptı.
  • Beşiktaş Belediyesi tarafından işten çıkarılan işçiler, işlerine geri dönebilmek ve taşeron uygulamasının son bulması için yaptıkları eylem sırasında eli sopalı bir grubun saldırısına uğrarken, bu kişilerin Murat Hazinedar tarafından gönderildiği iddia edildi. Darp edilen işçiler polisin saldırısına da uğramıştı. Hazinedar’ın, işçilere destek veren CHP Beşiktaş Gençlik Örgütü Başkanı Seçkin Aybar’ı belediyedeki işinden atmakla tehdit ettiği ileri sürüldü.besiktas
  • Yine 2016 Şubat ayında, Beşiktaş Belediyesi Başkanı CHP’li Murat Hazinedar, Umre dönüşü belediye işçilerini kendisini karşılaması için havalimanına getirtti.
  • 10 Mart 2016: CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Umre dönüşü “şov” yapan işçi düşmanı CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile ilgili “Çok ciddi rahatsızlık duydum o görüntüler inceleniyor” dedi.chp
  • 17 Mart 2016: Beşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar, 90’lı yıllardaki faili meçhul cinayetlerin dosyalarında adı geçen eski İçişleri Bakanı ve eski Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar’ı makamında ağırladı ve plaket verdi.
  • 12 Temmuz 2016: Beşiktaş’taki Ihlamur Parkı’nın imara açılacağı iddiaları üzerine, parkın yeşil alan olarak varlığını sürdürmesini isteyen Beşiktaş halkı, Belediye Meclisi toplantısına sokulmadı. 
  • 3 Ağustos 2016: İBB Meclisi’nin CHP’li üyeleri, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın Cemaat destekçisi olduğunu öne sürdü.
  • 7 Ağustos 2016: 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında yurtdışına çıkış yasağı konulan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar AKP’nin ‘demokrasi nöbeti’ne katıldı. Beşiktaş Meydanı’ndaki nöbette konuşan Hazinedar, “Hep ülkesine, devletine, milletine değerlerine bağlı ve saygılı bir aileden, geçmişten geliyorum. Hani derler ya 7 göbek arkamıza baksalar bir tane yanlış bulamazlar” demişti.

Sicili bu kadar aleni bir şekilde kabarık olan bu kişinin DİSK’te çok olağan şekilde karşılanmasının, DİSK üyesi işçiler tarafında tepkiyle karşılanması bekleniyor.

Hazinedar ise ziyareti twitter hesabından paylaşırken, Kani Beko’dan “Değerli dostum” diye bahsetmesi de dikkatleri çekti.

screenshot-2016-09-08-15-27-11