Mehmet Ağar da 'demokrasi nöbetçi'si oldu

Türkiye siyasetinin karanlık yüzlerinden Mehmet Ağar, İstanbul Kısıklı'daki 'Demokrasi Nöbeti'ne katıldı.

Mehmet Ağar da 'demokrasi nöbetçi'si oldu

Türkiye siyasetinin karanlık yüzlerinden, ‘Devlet adına bin operasyon yaptık’ sözleriyle anılan Mehmet Ağar, İstanbul Kısıklı’daki ‘Demokrasi Nöbeti’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın evinin önündeki ‘nöbet’ mitinginde konuşan eski İçişleri Bakanı ve Eski DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ,“Bu ülkede nifak çıkarmak isteyen alçaklık yapmak isteyen FETÖ ve benzeri örgütlerin tamamının yerle bir edileceğini açık açık görecektir” dedi.

Mehmet Ağar, 2011’de “Susurluk davası” kapsamında, “cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturduğu ve yönettiği” gerekçesiyle 5 yıl hapis cezası almıştı.

Peki adı birçok faili meçhul cinayetle ve Susurluk skandalıyla anılan Mehmet Ağar, bugün “FETÖ” dediği Fethullah Gülen ve cemaati için eskiden ne diyordu? İşte iki çarpıcı örnek:

Yıl 2007

Uluslararası Dil Öğretim Derneği’nin düzenlediği “Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın finalinde Mehmet Ağar, Fethullah Gülen’e övgüler yağdırdı. Ağar, “Tabii onların arkasında elbette bu toprakların yetiştirdiği değerler var, öğretmenlerimiz var, imanlı inançlı şahıs çıkarları bir kenara bırakmış ideal sahibi insanlar var ki, geçen sene söylediğim gibi Fethullah Hoca Efendi var” dedi.

Bu öğretmenleri destekleyenlerin gönül zengini insanlar olduğunu belirten Ağar, şunları kaydetti: ”Ama bir şey daha var. Geçen sene söylediğim gibi, Fethullah Gülen Hoca Efendi var. Domaniç yaylasındaki 300 çadırın cihan imparatorluğuna gelişi gibi, Korucuk köyünden hayalleriyle inançlarıyla büyüyen bir çocuğun neler başarabildiğini, kendisiyle beraber yürüyen insanlarla neleri başarabildiğini gördük.

Yıl 2013: 

11. Türkçe Olimpiyatları’nın gala gecesine katılan Ağar, Türkçe Olimpiyatları’na başlangıcından beri destek verdiğini ifade ederek, “Geçen yıl mecburi sebepten dolayı uzakta kaldığım bu organizasyonu orada da tv’den takip ettim. Türkçe Olimpiyatları güzel Türkçemizin, Türkiye’nin kültürünün dünyanın dört bir yanında temsil edilmesini sağlıyor. Bu işin fikri mimarlarını ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Mehmet Ağar, Türkçe Olimpiyatları’na her kesimden herkesin destek vermesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

‘Cumhuriyet tarihinin en büyük suçlularından biri’

Mehmet Ağar hakkında, görevde olduğu dönemde çekişme içerisinde olduğu ileri sürülen eski MİT Kontr-Terör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür’ün, Susurluk raporu sonrası MİT Müsteşarlığı’na yazdığı mektuptaki “Kanaatimce Mehmet Ağar, Cumhuriyet tarihinin en büyük suçlularından biridir” ifadeleri sosyal medyada hatırlatıldı.

O mektupta Eymür, “Mehmet Ağar ve karanlık çevresi bütün bu olaylardan sonra yine de tesirsiz hale getirilmez ise devletin yeraltına teslimi muhakkak olacaktır. Ağar ve yandaşlarının cezalandırılmaları, devlet olmanın gereğidir” önerisinde de bulunmuştu.

Ayrıca Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Mehmet Ağar’a, 2011 yılında “Susurluk davası”kapsamında, “cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturduğu ve yönettiği” gerekçesiyle 5 yıl hapis cezası vermişti.