Meclis'e 'füze kalkanı'nda karar verildi

15 Temmuz'dan sonraki ilk Başkanlık Divanı toplantısında, saldırılara karşı alınacak güvenlik tedbirleri görüşüldü.

Meclis'e 'füze kalkanı'nda karar verildi

Meclis Başkanlık divanı toplantısında, TBMM’nin bir daha vurulmaması için Meclis yerleşkesine füze kalkanı kurulması fikri ele alındı. Ancak Başkanlık Divanı, “biz korunurken halk ne olacak” gerekçesiyle, Meclis’e koruma amaçlı füze yerleştirilmesi önerisini reddetti. Bazı üyelerin toplantıda, “Burası halkın meclisi. TBMM kışlaya çevrilmemeli” görüşünü de dile getirdiği öğrenildi. TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında, Meclis’te temsil edilen dört partinin katılımıyla gerçekleşen Meclis Başkanlık Dİvanı toplantısında, Meclis yerleşkesinin olası terör saldırılarına karşı güvenliğinin arttırılması için ise, şu kararlar alındı:

Yer altına Genel Kurul Salonu

– TBMM’nin olası bir saldırı altında kalması halinde, genel kurul çalışmalarının devamını sağlamak üzere, sığınıklarda genel kurulun çalışabileceği bir bölüm oluşturulacak. Bu çerçevede, mevcut 21 odalı sığınak elden geçirilip, yeniden düzenlenecek.
– TBMM’de görev yapan polis sayısı arttırılacak.
– TBMM giriş kapılarına, 80 cm uzunluğunda 27 cm genişliğinde yol kesiciler koyulacak. Bu yol kesicilerin 20 metre ilerisine de ikinci bir önlem olarak mantarlar yerleştirilecek.