Meclis'e bağlı müzede imam hatip derneği tanıtımı

TBMM Milli Saraylar Saray Koleksiyonları Müzesi, 1958 yılından beri faaliyet gösteren ÖNDER İmam Hatipler Derneği'nin yeni logosunun tanıtıldığı etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Meclis'e bağlı müzede imam hatip derneği tanıtımı

TBMM Milli Saraylar Saray Koleksiyonları Müzesi, 1958 yılından beri faaliyet gösteren ÖNDER İmam Hatipler Derneği’nin yeni logosunun tanıtıldığı etkinliğe ev sahipliği yaptı. Etkinlikte Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da mesajı okundu. Etkinlik boyunca, Cumhuriyete meydan okunması ve imam hatip nesli vurgusu vardı.

Programda konuşan ÖNDER Genel Başkanı Bekiroğlu, 1960, 12 Eylül ve 28 Şubat darbelerinde yaşadıkları sıkıntıları hatırlatarak bugün gelinen noktada sağlanan “başarı”ya dikkat çekti. Programa bir mesaj gönderen Başbakan Davutoğlu da, “İmam hatip neslinin Türkiye’nin yolunu aydınlatacağına yürekten inandığını” söyledi.

ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, etkinlikteki konuşmasında, her zamanki yalanlara başvurmaktan geri durmazken ÖNDER’in kurulduğu yılları hatırlatarak,1958 yılında camilerde namaz kıldıracak ve cenazeleri kaldıracak kişilerin bulunmadığı bir dönemden, bugün hayatın bütün alanlarında yer alan, Türkiye’de ve yurt dışında hizmet eden bir camianın olduğunu ileri sürdü.

Bekiroğlu’nun konuşmasında, 28 Şubat sürecinin daha az bedelle atlatılmış olması ve bugün imam hatiplerle ilgili 2012’den itibaren başlamış olan 4+4+4 ile birlikte “önderliğin” taçlanmış olması vurguları özellikle dikkat çekti.

Davutoğlu: İmam hatip nesli Türkiye’nin yolunu aydınlatacak

Konuşmanın ardından, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, “Yarım asırdır köklü geleneklerimizi yaşatan imam hatip ruhunun gelişmesinde büyük emekler sarf eden derneğinizin değerli mensuplarına bu anlamlı gün vesilesiyle şükranlarımı sunuyorum. Yeni Türkiye yolunda imam hatip neslinin Türkiye’nin yolunu aydınlatacağına yürekten inanıyor, ÖNDER İmam Hatipler Derneği’nin takdirle izlediğim tüm yeniliklerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Her bir üyenizin değerli katkılarıyla gerçekleşen tüm çalışmalarınızda şahsınızda başarılar diliyorum” mesajı okundu.