Meclis mesaisine dini ayin ayarında AKP-HDP ittifakı

Meclis çalışmalarına cuma namazı arasından sonra pazar ayini arası da verildi.

Meclis mesaisine dini ayin ayarında AKP-HDP ittifakı

HDP’li Garo Paylan’ın talebi doğrultusunda Meclis Genel Kurulu’nda bir ilk yaşandı.

Paylan’ın talebi üzerine dünkü birleşime, Pazar ayini dolayısıyla yaklaşık 40 dakika ara verildi. Verilen arada ibadetini yapan Paylan, bütçe konuşmasına başlamadan önce AKP’li Meclis Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı’ya “Sayın Başkan, size de özel bir teşekkür ediyorum, sağ olun” dedi.

Geçen Cuma günü birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Pervin Buldan Cuma namazı dolayısıyla Genel Kurul çalışmalarına saat 12.00’den saat 13.00’e kadar bir saat ara vermişti.

Birleşimin açılmasının ardından söz alan HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, “Az önce siz de fiili olarak cuma namazı arası verdiniz. Allah kabul etsin. Meclisimizde bütün gruplarda neredeyse Hıristiyan milletvekili arkadaşlarınız var artık ve pazar günü de Genel Kurul on birde toplanacak. Bizim pazar ayinimiz -Ankara’da da kiliselerimiz var- on bir ile on iki otuz arası ve bu çerçevede bu pazar günü de pazar ayini arası verilmesini talep ediyorum” diyerek pazar günü pazar ayini arası verilmesini talep etmişti.

Paylan’ın bu talebi Meclis Başkanı İsmail Kahraman tarafından onaylandı. Verilen arada Paylan, Ankara’daki bir kiliseye giderek ibadetini yaptı.