Meclis Başkanvekili Aydın: Bu rejim acz içinde, başkanlık geleneklere uygun

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, başkanlık sisteminin bir "rejim" değişikliği olmadığını ileri sürerek, sistemin geleneklere de uygun düştüğünü söyledi

Meclis Başkanvekili Aydın: Bu rejim acz içinde, başkanlık geleneklere uygun

TBMM Başkanvekili ve AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, “başkanlık sistemi”yle rejim değişikliğinin yaşanmayacağını öne sürerek, bu sistemin geleneklere de uygun olduğunu kaydetti.

“Türkiye ne idüğü belirsiz, karışık bir sistemle yönetiliyor” diyen Aydın, “Biz diyoruz ki eğer 2023 hedeflerini yakalamak istiyorsak daha demokratik bir sistem olan, kararların etkili ve hızlı alındığı bir başkanlık modeline bunun için ihtiyaç vardır. Türkiye bugüne kadar koalisyonlarla idare edilmişse bunun nedeni bu parlamenter rejimin acziyetidir” dedi.

Türkiye’nin 7 Haziran 2015 seçimleriyle AKP’nin yüzde 40.87 oyla tek başına iktidar çoğunluğunu elde edemediği ve koalisyon görüşmelerinin de sonuçsuz kalmasıyla 1 Kasım’da tekrarlanan seçime kadarki dönem dışında, 2002 yılından beri AKP’nin tek başına iktidarıyla yönetildiği ortadayken Aydın’ın “Türkiye’nin bugüne kadar koalisyonlarla idare edildiği” sözüyle ne anlatmak istediği anlaşılamadı.