Meclis Adalet Komisyonu'nda gerginlik!

Yargıtay ve Danıştay’ı yeniden yapılandıran tasarının Meclis Adalet Komisyonu’ndaki görüşmeleri kavgayla başladı

Meclis Adalet Komisyonu'nda gerginlik!

Yargıtay ve Danıştay’ı yeniden yapılandıran tasarının Meclis Adalet Komisyonu’ndaki görüşmeleri kavgayla başladı.

CHP’liler, Ankara’da gece sokaklara atılan ve bazı semtlerde posta kutularına bırakılan broşürleri gündeme getirdi. İki sayfalık broşürde, ‘cezaevindeki terör örgütü üyelerini ziyaret eden milletvekilleri’ olarak adları yazılan CHP’liler, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan açıklama istedi. Listenin Adalet Bakanlığı’nca verildiğini belirten CHP milletvekilleri, broşürdeki bilgilerin doğru olmadığını söylediler. CHP’liler, ölüm tehditleri aldıklarını belirterek Bozdağ’a çıkıştılar. “Ben hiçbir şeyi gizlemem. Neyse olanı söylerim” diyen Bekir Bozdağ, tartışmayı kendisinin başlatmadığını ve İnsan Hakları İnceleme Komisyonu dışındaki ziyaretlerle ilgili genel rakamı söylemekle yetindiğini belirtti.

Bozdağ, “Birtakım bilgiler çıktı. Bakanlıktan bir şekilde bu bilgilerin sızdığı da görülüyor. Bana bir yazılı soru önergesi verin ben size bilgileri vereyim. Bunlar kişisel bilgiler, kişilerin izni olmadan açıklamam” dedi.

“Bunları yapan alçaktır, şerefsizdir”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, “Ülkenin her yanında CHP’liler ölüm tehditleri alıyor. Ayıptır ya! Hepsini açıklayın. Bunları yapan alçaktır, şerefsizdir” diye bağırdı. Ağbaba’ya karşı Bozdağ, “Konuşuyorsun bak. Kimleri ziyaret etmişsin 2011’den beri, kimlerle konuşuyorsun, hepsi doğru. İsim isim hepsi doğru seninle ilgili. Çıkıp bir de hakaret ediyorsun” dedi. Ağbaba “Siz beni ölümle tehdit ediyorsunuz. Siz otel odalarında ziyaret ettiniz teröristleri” karşılığını verdi.

“Benim can güvenliğim yok”

Broşürde ismi olan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, gerçek kayıtların açıklanmasında ısrarcı olunca Bakan Bozdağ, “Yazılı önerge verin haftaya gönderirim” dedi. Kayışoğlu, “Benim haftaya çıkacağımın garantisi var mı? Önümüzdeki haftayı ben görecek miyim acaba? Önümüzdeki hafta yok, açıklayacaksınız o listesi” diye bağırdı. Sinirlenen ve ayakta uzun süre AKP’lilere tepki gösteren Kayışoğlu, “Hedef gösteriyorsunuz, söyleyeceksiniz. Benim can güvenliğim yok” tepkisini gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Hesabını verecek Bozdağ. Bir milletvekilimizin başına bir şey gelirse siz sorumlusunuz. Kaçmak yok. Dün geceden beri Ankara’da afişler dağıtılıyor. Böyle tehdit altında bırakılır mı?” diye bağırdı. Bozdağ, “Biz kimseyi tehdit altında bırakmıyoruz. O (broşür dağıtılması) yanlıştır” dedi. AKP’lilerle karşılıklı bağrışlar arasında bazı CHP’liler, “Bozdağ sorumlu. Melih Gökçek sorumlu” diye bağırdılar.

Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya gerilimin tırmanması üzerine görüşmeye ara verirken, salondan çıkmaya çalışan Bozdağ ile CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu karşı karşıya geldi. Bozdağ’a yakın mesafeden bağıran Tanrıkulu’nu, AKP milletvekilleri arkasından yakalayıp uzaklaştırmaya çalışınca arbede yaşandı. Komisyonda bağrışlar ve karşılıklı suçlamalar bir süre daha devam etti.