Masa Tenisi Avrupa elemeleri Türkiye’den alındı

İstanbul'da 6-12 Nisan tarihleri arasından yapılması planlanan Rio Olimpiyatları Avrupa Kıta Elemeleri “terör nedeniyle” Türkiye'den alındı.

Masa Tenisi Avrupa elemeleri Türkiye’den alındı

İstanbul’da 6-12 Nisan tarihleri arasından yapılması planlanan Rio Olimpiyatları Avrupa Kıta Elemeleri “terör nedeniyle” Türkiye’den alındı.

Uluslararası Masa Tenisi Federasyonu (ITTF)  ve Avrupa Masa Tenisi Federasyonu (ETTU)  Yönetim Kurulu, dün yaptığı toplantıda Avrupa Kıta Elemelerinin Türkiye’den alındığını açıklarken Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, “Üzgünüz” dedi.

Avrupa Masa Tenisi Federasyonu, bütün Avrupa ülkeleri ile yapılan oylama sonucu Olimpiyat Kıta Elemelerinin İstanbul’dan alındığını, kendi internet sitesinden yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu.

Spor Bakanlığı Dünya ve Avrupa federasyon başkanlarına dün bir resmi yazı göndererek devlet garantisi verirken, yazıya henüz bir cevap gelmediği belirtildi.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen ise dün DHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Çok üzgünüm. Biz şampiyona ile ilgili tüm hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Ancak, Avrupa ülkeleri daha önce bu şampiyonanın ülkemizden alınmasını istemişlerdi. Biz karşı çıktık. Şimdi ise tüm Avrupa ülkeleri oylama yapmış ve ülkemizden alınmasını istediler. Spor Bakanlığımız devreye girdi. Bugün resmi yazışmalar yapıldı. Avrupa Federasyonu kendi internet sitesinden bir açıklama yaptı. Ancak henüz bize resmi bir yazı ulaşmadı, bekliyoruz” dedi.