Marmaris'te 'kayıp komando' alarmı sürüyor

Darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele yaptıkları saldırının ardından ormanlık alana kaçan askerleri arama çalışmaları sürüyor.

Marmaris'te 'kayıp komando' alarmı sürüyor

Darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ayrılmasından sonra, Muğla’nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele yaptıkları saldırının ardından ormanlık alana kaçan askerleri arama çalışmaları, havadan ve karadan aralıksız sürüyor.

Erdoğan’ın ayrılmasının ardından Marmaris’te konakladığı otele saldırı gerçekleştiren 15-20 kişilik asker grubu arasında yer aldığı belirlenen Denizci Üsteğmen SAT Komandosu Ali Sarıbey’in, Ula’da güvenlik güçlerinin yaptığı yol kontrolünde yakalanmasının ardından, Muğla-Denizli karayolu, Menteşe ilçesi Yılanlı ve Göktepe kırsal mahallelerindeki ormanlık arazide de arama çalışmaları yoğunlaştırıldı.

Marmaris’ten alınan yaklaşık 20 kişilik komando ekipleri de askeri helikopter tarafından aramaların sıklaştığı ormanlık alana indirildi.

Bölgede ormanlık alan üzerinde havadan tarama çalışmaları da devam ediyor.

Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise kent giriş ve çıkışlarında bütün araçları tek tek arıyor, kimlik kontrolü yapıyor.

Balkondan erkek kıyafetleri ve havlular çalındı

Aranan askerlerden birinin yakalanmasının ardından bu kez Marmaris’te hareketli dakikalar yaşanmaya başladı. Marmaris’e bağlı turistik Armutalan Mahallesi’ndeki ormanlık alanla bitişik lüks konutlar ile otellerin bulunduğu 217 Sokak’taki Danış Apartmanı’nın birinci katında bulunan dairenin balkonundaki erkek kıyafetleri ve havlular, bugün saat 05.00’te çalındı. Sabah iş dönüşü evine geldiği sırada hırsızlığı gerçekleştiren üç kişiyi gören, ellerindeki eşyaların da kendisine ait olduğunu anlayan bar işletmecisi 28 yaşındaki Serkan Atiker, polisi arayarak durumu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişi için kente gelen ve iki polisi şehit eden darbeci askerlerin yakalanması için bölgede olan 15 kişilik özel harekat timi, bu ihbarı da aranan kişiler olabileceği şüphesiyle değerlendi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarlar Mücadele Grup Amirliği ve Asayiş Büro Amirliği’ne bağlı ekipler de olay yerine geldi. Atiker ile görüşen polis, aranan darbeci askerlerin fotoğrafını gösterdi. Atiker, yüzünü gördüğü bir kişiyi tespit etti.

Bunun üzerine özel harekat polisleri, 5 kişilik üç grup halinde darbeci askerler olduğu sanılan şüphelilerin yakalanması için bölgede arama çalışması başlattı. Asayiş ve kaçakçılık ekipleri ise Şehir Mezarlığı tepesinden makilik olan dağ yolunu araştırmaya başladı. Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı’na bağlı bir hücumbot, askerlerin kaçtığı dağlık alanın karşısında teknolojik cihazlarla denizden tarama yaptı. Polis özel harekat timleri, ormanlık alana hakim bir tepede konuşlanarak dürbünle taradı. Polis özel harekat timleri, alanın daha iyi taranması için kameralı drone istedi. Dağda arama çalışmaları devam ederken, çok sayıda sivil ve resmi polis ekibi Armutalan Mahallesi’ne sevk edildi. Polisler, üç askerin yolcu taşıyan minibüslere binerek kaçma ihtimallerine karşı da tedbir aldı.