Marmaray'da polisten gazeteciye kötü muamele

Marmaray'daki polis kontrol noktasında bir gazeteciye görülmemiş muamelede bulundu.

Marmaray'da polisten gazeteciye kötü muamele

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre, bugün öğlen saat 12.00 sıralarında Marmaray-Üsküdar hattını kullanarak havalimanına yetişmek isteyen ve freelance olarak gazetecilik yapan M.B., güvenlik araması sırasında polisler tarafından kötü muamele gördüğünü ve itilip kakıldığını söyledi.

Gazeteci yaşadıklarını şu şekilde anlatıyor:

“Uçağı kaçırmamak için Üsküdar’dan Marmaray’ı kullanmayı tercih ettim. Ülkede OHAL devam ettiği için kapıdaki polisler el bagajımı aramak istediklerini söylediler ve bütün eşyalarımı dağıttılar. Bu uygulamanın tüm ülkede bu şekilde mi yapıldığını sorduğumda aramayı yapan kadın polis beni itip kolumu ters döndürdü. Yaşadığım şoku henüz atamamışken beni Marmaray’ın arkasındaki bir köseye sıkıştırıp ‘Ben devletin polisiyim ülkede OHAL var istediğimi yaparım’ diyerek iteklemeye devam etti.

Bunun üzerine ben de, ‘Uçağımı kaçırıyorum bırakın gideyim’ desem de duymamazlıktan geldiler. Valizimde ise hiçbir şey bulunamamıştı fakat hala inceleniyordu. Tam 4 kere diğer polisler tarafından boşaltıldı. GBT kontrolünde de bir şey bulamadılar. Fransa’da gazeteci olarak çalıştığıma dair basın kartımı gösterip ellerinden şekilde kurtulmayı başardım.”