Marksist tarihçiden Erhan Afyoncu tepkisi: Ben gözaltına alındım, o rektör oldu

Marksist tarihçi Candan Badem, Milli Savunma Üniversitesi'nin rektörlüğüne Erhan Afyoncu'nun getirilmesine ironik bir dille tepki gösterdi.

Marksist tarihçiden Erhan Afyoncu tepkisi: Ben gözaltına alındım, o rektör oldu

Marksist tarihçi Candan Badem, Milli Savunma Üniversitesi’nin rektörlüğüne Erhan Afyoncu’nun getirilmesine ironik bir dille tepki gösterdi.

Darbe girişimi sonrası üniversitelerde başlatılan tasfiye furyasında ‘FETÖ’ bahanesiyle önce gözaltına alınıp serbest bırakılan, ardından KHK ile görevinden ihraç edilen marksist tarihçi Candan Badem, Milli Savunma Üniversitesi’nin rektörlüğüne yandaş tarihçi Erhan Afyoncu’nun getirilmesine ilişkin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ben Gülen’i eleştirdiğim kitabı yüzünden gözaltına alındım, KHK ile ihraç edildim, cemaat gazetesinde 4 yıl köşe yazan prof ise rektör oldu” ifadelerini kullandı.

candan

Kapatılan Harp Okulları’nın yerine açılan Milli Savunma Üniversitesi’nin rektörlüğüne getirilen Erhan Afyoncu, 2008 yılından 2014 yılına dek Bugün gazetesinde köşe yazıları yazmıştı.

‘FETÖ’ suçlamasıyla gözaltına alınmıştı

Candan Badem, odasında yapılan aramada Fethullah Gülen’in bir kitabı bulunması bahane edilerek, “darbeye teşebbüs” iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Doç. Dr. Candan Badem’in avukatı Hüseyin Aygün ise, “Müvekkilim Doç. Dr. Candan Badem bir akademisyendir ve Gülen cemaatine karşı düşünceleri ile bilinir. Marksist kimliği herkes tarafından bilinen bir öğretim üyesidir. Cemaatin iç yüzünü daha iyi bilmek ve Fethullah Gülen’i kendi düşünceleri üzerinde eleştirmek için kitabını alarak okumuştur. Bu kitabı Fethullah Gülen”in düşüncelerini eleştirmek için almıştır. Darbe tankla topla jetle yapılır. Kitap ile darbe ilk defa Türkiye’de AKP’ye karşı yapılıyor” demişti.