Mahmud Abbas: Suudi Arabistan’ın yanındayız

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Şeyh Nemr en-Nemr’in idam edilmesini ima ederek “Her konuda Suudi Arabistan’ın yanındayız” dedi.

Mahmud Abbas: Suudi Arabistan’ın yanındayız

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas dün Beytüllahim’de yaptığı basın toplantısında Şeyh Nemr en-Nemr’in idam edilmesini ima ederek “Her konuda Suudi Arabistan’ın yanındayız” dedi.

“Radikalizme, şiddete ve terörizme her zaman karşı olduk. Bunun kanıtı da Suudi kardeşlerimiz terör karşıtı koalisyon için çağrı yaptığında, ilk katılan olmamızdır. Onlarla birlikteyiz. Terörizmi durdurmak için birlikteyiz. Her konuda Suudi Arabistan’la birlikteyiz. Çünkü Suudi Arabistan doğru olanı yapmıştır, bu yüzden onların yanındayız. Bundan utanç duymuyoruz, Suudi Arabistan’ın yanındayız” ifadelerini kullanan Abbas, Riyad’ın Filistin’e tam olarak ne zaman ve nasıl yardım ettiğine dair herhangi bir ayrıntı veremedi.

Filistin’in, geçtiğimiz ay Riyad’da teröre karşı oluşturulan koalisyondan memnuniyet duyduğu bildirilmişti. Filistin resmi haber ajansı WAFA’da yayınlanan Filistin Devlet Başkanlığı’nın yazılı açıklamasında “ülkenin koalisyona katılımının, Arap ve İslam ümmetinin istikrarı ve güvenliğini sağlamanın önemine binaen Filistin ile Suudi Arabistan arasında yapılan istişareler sonucu gerçekleştiği” ifadeleri yer almıştı.

Bir süre önce Hamas’a ve İslami Cihad’a yakın kaynaklar, Suudi Arabistan’ın başını çektiği Körfez ülkelerinin Mahmud Abbas’a, Gazze Şeridi’nin yeniden inşa edilmesi, ekonomik ablukanın kaldırılması ve Batı Şeria ile Gazze Şeridi’nde kapsamlı biri kalkınma planının hayata geçirilmesi karşılığında Filistin Direnişi’nin silahsızlandırılması için elinden geleni yapması karşılığında cömert tekliflerde bulunduğunu belirten bilgiler paylaşmıştı.