Mahkeme gaz fişeğiyle kafasından vurulan Dilan'ı "kusurlu" buldu!

Gezi olayları sırasında gaz fişeği ile yaralanan Dilan Dursun’un açtığı tazminat davasında mahkeme tartışma yaratacak bir karara imza attı.

Mahkeme gaz fişeğiyle kafasından vurulan Dilan'ı
Gezi Direnişi döneminde polisin attığı gaz fişeğiyle yaralanan Dilan’ın açtığı tazminat davasında mahkeme skandal bir karara imza attı. Mahkeme polisin yüzde 25, Dilan’ın ise yüzde 75 kusurlu olduğu kararına vardı.
Gezi olayları sırasında gaz fişeği ile yaralanan Dilan Dursun’un açtığı tazminat davasında mahkeme tartışma yaratacak bir karara imza attı. Ankara 2. İdare Mahkemesi, olayda polisin davacının kafasına gelecek şekilde gaz fişeği atması nedeniyle yüzde 25 oranında kusurlu olduğunu, Dursun’un da “yasadı dışı eyleme” katılması nedeniyle yüzde 75 oranında kusurlu olduğunu belirtti.
Ankara’da polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük için vurulduğu yer olan Kızılay’da cenaze töreni yapılmak istendi. 16 Haziran 2013 tarihinde cenaze töreni için bir araya gelen kalabalığa polis müdahale etti. Kurtuluş kavşağında plakasız bir zırhlı araçtan atılan gaz fişeği ile Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Dilan Dursun kafasında yaralandı.
Numune Hastanesi Sağlık Kurulu verdiği raporda, Dursun’un “görme yetisinde kayıp ve oluşan kafatası kırığı nedeniyle günlük aktivitesinin orta derecede etkileyen baş ağırsının mevut olduğuna” işaret ederek, yüzde 10 ömür boyu engelli raporu verdi.